Tech-ekspert inspirerer iværksættere

Den 3. maj mødtes iværksættere og virksomheder til Future Flight Seminar i Vitus Bering Innovation Park for at blive skarpere på fremtidens digitale forretningsmuligheder. Digitale assistenter, internationale iværksættersucceser og et indblik i de nyeste tech-tendenser pirrede deltagernes nysgerrighed.

Mere end 50 iværksættere, virksomheder og interesserede rykkede torsdag eftermiddag ud af kontorerne og ind i Vitus Bering Innovation Park, for at få et kig ind i fremtiden og blive klogere på, hvordan man aktivt kan bruge data og digitalisering til at udvikle forretningen – også selvom man ikke sælger et højteknologisk produkt.

Forretningsudvikling set gennem digitale briller

For fjerde år i streg havde Vitus Bering Innovation Park sammensat et stærkt program af eksperter og iværksættere, som gav deltagerne af Future Flight Seminar inspiration til at styrke forretningen gennem digitalisering.

Den lokale tech-ekspert og direktør i Itelligence, Thomas Nørmark, demonstrerede, hvordan fremtiden ser ud med digitale assistenter, der hjælper med opgaver i lige fra kundeservice, ressourcestyring og bestyrelsesposter til lønforhandlinger, gennem dialog med sin egen digitale assistent – RoboMe.

Her fik deltagerne et indblik i, hvordan automatisering, kunstig intelligens og machine learning kommer til at forme vores fremtidige arbejdsliv.

”Jeg var ikke klar over, at man var så langt fremme i forhold til digital robotteknologi og at en Horsens-virksomhed bruger det aktivt. Det giver helt sikkert inspiration og ideer til, hvordan jeg kan imødekomme den digitale fremtid og potentielt outsource opgaver til digitale assistenter,” fortæller Niclas Møller, stifter af virksomheden Hang og beboer i Bering StartUp i Vitus Bering Innovation Park.

Derudover var det svært at undlade at lade sig imponere af den skotske iværksætter, Fraser Dohertys, inspirerende iværksætterhistorie, som allerede startede i teenageårene, hvor han solgte marmelade til Storbritanniens største supermarkedskæde, Waitrose. I dag har han opbygget verdens største online øl community, Beer52, hvor kunderne er i centrum for udviklingen.

”Det er imponerende, hvordan det er lykkedes ham at opbygge et online community, lytte til sine kunder og give tilbage til samfundet. I mit arbejde med online marketing underbygger det, hvor vigtigt online universet er og det giver inspiration til, hvordan jeg kan rådgive mine kunderne i at inddrage deres kunder i markedsføringen i endnu højere grad,” fortæller Christina Sønderby, ejer af det kreative webbureau Fru Jensen & Co.

Et årligt kig ind i fremtiden

En af ambitionerne for Future Flight Seminar er at medvirke til, at bringe ny viden til iværksættere og erhvervsfolk i Horsens med fokus på, teknologi og fremtidige tendenser.

”Vi ønsker at inspirere til handling ved at dele relevant viden og inspirerende iværksætterhistorier med de mange iværksættere og erhvervsfolk i Horsens. Det gør vi ved at opfordre til at hive noget tid ud af kalenderen og få et indspark til, hvordan man kan udvikle sin egen forretning eller hjælpe andre til at udvikle deres,” fortæller Ulla Sparre Direktør af Vitus Bering Innovation Park.

Vitus Bering Innovation Park sætter fokus på at give beboerne i innovationsparken såvel som erhvervslivet uden for parken de bedste betingelser for at skabe vækst. Mulighed for netværk og adgang til ny viden og inspiration er et led i dette. Derfor inviterer parken én gang om året indenfor til Future Flight Seminar, som er gratis at deltage i og åbent for alle.