Ny Iværksætter i Bering StartUp

‘Vasutia’ – det er navnet på en ung startup med futuristiske ambitioner, som vil gentænke, hvordan vi tænker møbler i fremtiden ved at kombinere teknologi med moderne møbeldesign. Samtidig er Vasutia én af de seneste medlemmer af startup fællesskabet – Bering StartUp – i Vitus Bering Innovation Park.

Vasutia 700 x 350

På mange måder gør teknologi vores liv lettere, men hvor meget lettere ville det være, hvis teknologi rent faktisk blev integreret i vores møbler? Vasutia, én af de seneste startups i Bering StartUp, producerer tech-møbler, som øger funktionaliteten i vores hjem.

Funktionalitet, design og bæredygtighed

Ideen bag fusionen af teknologi og møbler opstod i 2014, i 2016 blev virksomheden etableret og i 2017 rykkede Vasutia ind i Bering StartUp, hvorfra visionen nu bliver forfulgt.

”Vi fokuserer på funktionalitet, design og bæredygtighed. Vi vil skabe højere funktionalitet ved at integrere teknologi med møbler, som passer ind i et moderne hjem –  både design og valg af materialer er derfor vigtige, når vi udvikler vores boliginteriør løsninger,” fortæller medstifter Ioan Vasut, CEO og grundlægger af Vasutia.

Netværk og forretningsudvikling

Som en nyopstartet virksomhed, har man ikke bare behov for et kontor og en adresse, men nogle som man kan rådføre sig med og som kan sammenkoble dig med de rette mennesker. Det er grunden til at Vasutia valgte at blive en del af iværksætterfællesskabet, Bering StartUp, i Vitus Bering Innovation Park.

”Bering StartUp hjælper os med at komme i kontakt med personer, som har de kompetencer, virksomheden har behov for og hjælper os samtidig med at udvikle vores forretning,” forklarer Ioan Vasut.

Som medlem af Bering StartUp, kan du rådføre dig med business coaches hvis hovedformål er at hjælpe dig til succes. En af fordelene er, at du får dag-til-dag support og coaching, hvornår end behovet opstår.

Læs mere på www.beringstartup.com

Første produkt snart på markedet

Snart vil du kunne opleve Vasutias første prototype, som er klar til forudbestilling i efteråret 2017. Ifølge Ioan Vasut, er det kommet bag på ham, hvor stor en udfordring det egentligt har været at udvikle et innovativt produkt fra bunden.

”Jeg troede det ville være nemmere at udvikle produktet, men det er faktisk ret kompliceret. Det er en helt ny ide, så det kan være svært at trække på andres erfaringer,” siger Ioan Vasut og fortsætter: ”På trods af udfordringerne er resultatet blevet endnu bedre end jeg forestillede mig tilbage i 2014.”

At udvikle en ny forretningen baseret på en ny, innovativ ide er en læringsproces. En af de ting, som mange startups lærer hen ad vejen, er, hvor vigtigt det er at fokusere og træffe svære valg. Det er en erfaring, som Vasutia har fået med sig – da vi spurgte Ioan Vasut, hvor virksomheden ville være om et år, var svaret derfor klart og tydeligt:

”Om et år sælger vi vores produkt.”

Besøg Vasutia.com og hold dig opdateret på produktudviklingen og aktiviteterne i firmaet.