Messias helt orkester_700x292

6.000 kr. til Læger uden Grænser

Vitus Bering Innovation Park afsluttede 2014 med at lægge hus til en velgørenhedskoncert til fordel for Læger uden Grænsers arbejde i Syrien.  Velgørenhedskoncerten skete på initiativ fra et dygtigt amatørkor og – orkester, der opførte et uddrag af korstykker og orkestersatser fra Händels ”Messias”. Netop Händels ”Messias” opføres traditionelt ved juletid, så VitusBering fik krydret december måned med en blandet jule- og velgørenhedskoncert.

Det var første gang i Vitus Bering Innovation Parks snart 5-årige levetid, at man afprøvede husets akustik med levende musik. Hvordan ville rumklangen være? Ville musik og sang drukne i det store, åbne rum?

Messias violin_400x231

Kor og orkester var placeret i Atriumgården og gik til opgaven med krum hals. Publikum var placeret i Atriumgården og på 1. sal hævet over musikken, hvilket gav en ny oplevelse for både orkester og publikum. Traditionelt opføres ”Messias” med budskabet om Jesu fødsel og frelse i kirkeligt forum, så det at flytte musikken ud af de faste rammer og til verdslige omgivelser, var en opgave der krævede tilvænning for begge parter. VitusBering gjorde overgangen lettere med forplejning og VIP-lounge på 6. sal til aftenens stjerner.

Alle bekymringer om husets akustik blev gjort til skamme, da Händels klassiske toner strømmede ud i hele bygningen. Kælder til loft blev svøbt i 4-stemmig skønsang akkompagneret af violin, bratch, cello, kontrabas, obo og fagot. Lyden strøg fra Atriumgården direkte op på 6. sal, hvor alt hørtes klart og tydeligt. Sangere og musikere blev dirigeret af den kun 20-årige Severin Martin Korsgaard Thorsen, som debuterede som dirigent med netop denne opsætning ved Fængslets velgørenhedskoncert i december 2013.

Koncerten startede lidt usikkert og famlende. Om det var det fremmede miljø, der spillede forsamlingen et puds, vides ikke. Sikkert er det dog, at dirigenten hurtigt fik fisken tilbage i vandet, så sangere og musikere levede op til deres vanligt høje niveau. Det berømte ”Hallelujah” kor, var vanen tro koncertens højdepunkt og intet julehjerte kunne sige sig uberørt, da der blev afsluttet med det højtidelige ”Amen” kor.

Natudsigt m glas

Efter koncerten bød Vitus Bering på en forfriskning i form af vin, vand og snacks på toppen af bygningen. Aftenens gæster og optrædende inviteredes op på tagterrassen på 6. sal for at opleve aftenudsigten udover Horsens. Humøret var højt og den gode stemning kunne høres helt ned i Atriumgården.

Alt i alt var aftenens musikeksperiment en succes, og kor/orkester og Vitus Bering Innovation Park kan nu glæde Læger uden Grænser med et bidrag til den gode sags tjeneste på 6.000 kr. Vi takker kor, orkester og publikum for en god aften.