Flyvende start til nyt seminar koncept

Med omtrent 160 deltagende, god stemning og inspirerende oplæg var jubilæet d. 2. marts en succes. Jubilæet markerede ikke blot parkens status som stedet, hvor innovative ideer og fremtidens teknologier kan vokse frem, men satte ligeledes VitusBerings nye koncept, Future Flight Seminar, i luften.

Det store fremmøde, der repræsenterede et bredt udsnit af områdets erhvervsliv, gav det nye koncept, Future Flight Seminar, luft under vingerne. Ifølge Ulla Sparre, som var ovenud tilfreds med arrangementet, vil seminaret blive til en tilbagevendende begivenhed i VitusBering Innovation Park:

UllaVi vil gerne gøre Future Flight Seminar til et halvårligt event, hvor man sammen kigger frem i tiden og ser, hvad der sker inden for teknologi og forretningsudvikling. Det kan man gøre på mange forskellige måder gennem workshops, interessante oplæg eller andet. I dag har vi fået en masse spændende forslag til, hvordan man kan bringe ny viden ind, så dem vil vi kigge nøje igennem. På sigt er målet at Future Flight Seminar skal være dét netværksforum i Horsens, hvor interesserede kan få inspiration til fremtidens innovative trends og forretningsmuligheder. 

Med henblik på fremtidige Future Flight Seminarer i parken, blev gæsterne opfordret til at give deres bud på fremtidige temaer og mulige oplægsholdere. Gæsterne deltog dermed i en konkurrence om en ballontur over midtjylland. Vinderen af konkurrencen var Henrik Nørgaard fra Imagine Horsens, der lettere overrasket fortalte, hvorfor han var dukket op i dagens anledning:

Jeg er kommet i dag, fordi jeg er var nysgerrig på huset. Jubilæet var derfor en god anledning til at se og høre om parken. Jeg arbejder selv med innovation, og så må man jo engang i mellem tage ud og lade sig inspirere og se hvad der rører sig.

Fremtidens trends blev kortlagt

Ulla Sparre åbnede eventet med et tilbageblik på de 5 år parken har eksisteret – til dengang parken blev opført, hvor der ikke var mange kontorfællesskaber i Danmark. Samtidigt kiggede hun fremad og fortalte om parkens fremtidige fokus, hvor teknologisk innovation fortsat vil være en stor del af parkens virke.

Christiane 1

Herefter blev gæsterne ført ind i fremtiden af den digitale trendanalytiker, Christiane Vejlø, da hun fortalte om fremtidens teknologiske trends. Her fik man Christianes svar på, hvordan fremtidens hverdag ser ud, når verden er domineret af internet, og mennesket smelter sammen med teknologien.

Stor ros til parkenBorgmester

Der var ros til VitusBering fra talerne, hvor borgmester Peter Sørensen bl.a. fremhævede parkens betydning for at skabe gode vækstmuligheder og understøtte iværksætterkulturen i Horsens kommune. Samtidigt
lagde han vægt på, hvordan parken er med til at styrke byens image, som en attraktiv uddannelses- og iværksætterby, fordi man her har gode faciliteter og de rette vilkår til at kunne føre sine ideer ud i livet.

Samtidigt lagde Henrik Stiesdal vægt på vigtigheden af at have et sted, hvor man kan afsætte ideer og kickstarte disse, hvilket VitusBering netop er et billede på. Igennem hans oplæg tog han gæsterne igennem en humoristisk fortælling om hans vej fra lille iværksætter til vindmølle-opfinder, som endte med at stå i spidsen for vindmølleindustrien i Danmark. Hermed gav han sit bud på hvilke spørgsmål, man bør stille nye ideer.

I løbet af dagen blev der serveret friskpresset juice fra Juiceservice, som er en del af iværksætterens Mads Bos virksomhed ”High on Life”.

Jubilæet blev arrangeret i samarbejde med EventHorsens.