Vitus Bering FLYTTER TIL CAMPUSGRUNDEN

Vitus Bering Innovation Park flytter i 2021 fra lokalerne på Chr. M. Østergaards Vej til nye faciliteter sammen med VIA og Insero på campus-grunden ved banegården i Horsens.

Bestyrelsen i Insero har besluttet, at Insero gør VIA University College følgeskab på det nye Campus Horsens. Det er resultatet, efter at CASA og Insero har indgået en aftale om opførelsen af Innovationshuset ved det nye Campus Horsens. Vitus Bering Innovation Park bliver en central part af Innovationshuset.

Innovationshuset er det foreløbige navn til de otte øverste etager (5.000 kvm.) i højhuset på 16-etager, som kommer til at ligge på campusgrunden. Her vil Insero samt Vitus Bering Innovation Park få kontorer. I de otte nederste etager af højhuset vil VIA University College få lokaler.

”Vitus Bering Innovation Park er en katalysator for udvikling og kommercialisering, og et sted hvor viden omsættes til forretning. Det skyldes i høj grad synergierne forbundet med at bo side om side med VIA, som tilbyder det højeste uddannelsesniveau i området. Jeg er meget glad for at vi også i fremtiden får glæde af de synergier. Jeg er samtidig overbevist om, at den centrale beliggenhed i Horsens vil gøre det endnu mere attraktivt for iværksættere og virksomheder at placere deres aktiviteter i udviklingsparken”, udtaler bestyrelsesformand i Vitus Bering Innovation Park og prorektor i VIA, Peter Friese.

Beboerne i Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaards Vej vil alle blive tilbudt at flytte med til den nye placering, som forventes færdig til indflytning i sommeren 2021.

Opførelsen af Innovationshuset og flytningen af Vitus Bering Innovation Park og Insero er fortsat betinget af, at VIA University College får byggeriet godkendt i Folketingets Finansudvalg.