Vinderprojekt nyt Innovationshus

De seneste måneder har 3 arkitektfirmaer arbejdet på højtryk for at præsentere hver deres bud i konkurrencen om at tegne projekterne VIA University College (VIA), Innovationshuset og Social- og sundhedsskolen (SOSU) på Campus-grunden ved banegården i Horsens. Vinderprojekterne er nu fundet.

Innovationshus tårnet

Der er afleveret 3 meget flotte og gennemarbejdede projekter, der alle på hver sin måde har løst den stillede opgave. Bedømmelsen, som er foretaget i henhold til de angivne kriterier af et panel af fagdommere, uddannelsesinstitutionerne, Horsens Kommune og CASA, er nu afsluttet.

De konkurrerende arkitektfirmaer RUM arkitekter, C.F. Møller og Arkitema Architects har alle givet forslag til byggerier/bygningsstruktur og pladser under hensyntagen til de mange detaljerede ønsker i programmet. De to vinderprojekter er tegnet af henholdsvis C. F. Møller og RUM arkitekter.

Det centrale atrium som bankende hjerte

C.F. Møllers projekt er blevet valgt som vinder af projektet for VIA (ca. 30.000m2) og Innovationshuset (ca. 5.000m2) med et projekt, der på bedste vis indfrier både bygherres, brugeres og byens ønsker til den fremtidige bebyggelse på Campusgrunden.

Innovationshus atrium

Fagdommerne Katja Viltoft, JJW Arkitekter og Klaus Mikkelsen, Henning Larsen Architects udtaler:

”Projektet løser med et enkelt greb omkring et centralt sammenbindende atrium på en meget flot og enkel måde sammenhængen i VIAs undervisningsbyggeri og Innovationshuset. Det centrale atrium bliver VIAs bankende hjerte og kobler indadtil de 3 selvstændige bygningskarreer og tårnet, ligesom det udadtil bliver koblingen mod byen og Campuspladsen. I forslaget dirigeres mest muligt flow gennem det store centrale atrium på stueplan, så aktivitet, trafik og dynamik finder sted på byens gulv, både ude og inde”.

Konstantin Lassithiotakis, der er direktør i VIA University College og leder af Campus Horsens, er meget begejstret for vinderprojektet fra C.F. Møller.

”Vinderprojektet opfylder på bedste vis VIAs vision for det nye campusbyggeri og matcher vores mange forskellige uddannelser til blandt andet ingeniør, bygningskonstruktør, pædagog og sygeplejerske. Projektet giver en fremragende løsning til at opnå den styrkede sammenhæng, vi har ønsket os i forhold til tre dimensioner: Internt i VIA, på campus med de øvrige virksomheder og institutioner og ikke mindst i forhold til Horsens by. C.F. Møllers oplæg er visionært og fremtidssikret og rummer alle potentialer for kvalitetsuddannelser. Det understøtter tillige Horsens som en driftig uddannelsesby,”

fastslår Konstantin Lassithiotakis.

Borgmester Peter Sørensen udtaler om projektet:

”Jeg er glad for at se de forslag, der er kommet. Den arkitektoniske kvalitet er rigtig høj, og det er to gode firmaer, som har forstået vigtigheden af, at skabe et spændende og tidssvarende campusbyggeri. Tegningerne afspejler tydeligt vores vision om, at det ikke kun skal være et campus for de studerende, men for hele byen. Det gør mig rigtig glad.”

Vinderprojekterne kommer nu i videre bearbejdning, hvor bedømmelsesudvalgets fagmæssige vurderinger og kommentarer på delområder i projekterne, tages op.
Denne bearbejdning forventes at være endeligt på plads i løbet af 2017, hvor projekterne parallelt hermed godkendes af uddannelsesinstitutionerne.

Begge vinderprojekter vil først kunne ”gå i jorden” i 2018 efter godkendelse i Finansudvalget, der ligeledes forventes at være endelig på plads senest ultimo 2017

Fra pressemeddelse udsendt af CASA den 10. maj 2017