Venture City investering blev guld værd

Sidste år postede de 600.000 kroner i iværksætterne fra QUADSAT. Nu sælger fire lokale investorer, med Christian Højgaard og Allan Rasmussen i spidsen, deres andel af dronevirksomheden. Et godt og målrettet samarbejde, bl.a. gennem Bering StartUp, med virksomhedens grundlæggere Adrian Buchi og Joakim Espeland har nemlig gjort virksomheden så attraktiv, at de har fået – og takket ja til – et købstilbud fra en investor fra droneindustrien.

Foto: Tre investorer på toppen at Vitus Bering Innovation Park. Fra venstre: Christian Højgaard, Allan Rasmussen og Ulla Sparre.

Fra Bering StartUp til pitch i Venture City

QuadSAT er en del af Bering StartUp i VitusBering. Her har de som nye iværksættere fået hjælp og vejledning i opstartsfasen af parkens Business Coaches og en direkte billet til at pitche deres idé for investorerne i Venture City, hvor 4 Business Angels var klar til at investere.

Efter kun et år har samarbejdet mellem fire lokale Business Angels og en lokal iværksættervirksomhed båret frugt. “Da vi mødte QUADSAT første gang for lidt over et år siden, var der ingen tvivl om, at de havde et stort potentiale og de menneskelige egenskaber, der skal til for at få succes med en virksomhed. Selvom vi ikke har forstand på droner eller teknologien bag, så har de taget godt imod de input, vi er kommet med i forhold til forretningsdelen – og så har investeringen muliggjort, at der er blevet udviklet en prototype som viser, hvad virksomheden kan. Det arbejde høster vi frugterne af nu.” fortæller Allan Rasmussen, der til daglig er Indehaver af AHU-Invest.

Virksomheden har udviklet sig så markant, at de lokale investorer allerede nu har valgt at sælge deres andel af virksomheden.

Årsagen er, at de har fået et godt tilbud, som de ikke kunne sige nej til, samtidigt med at den nye investor med sin baggrund inden for droner kan bidrage med specialviden, som skal løfte QUADSAT til næste niveau.

De fire investorer ønsker ikke at offentliggøre den præcise salgspris, men forklarer, at der er tale om en god forrentning af de 600.000 kroner, som de skød ind i virksomheden i marts 2017. Som Christian Højgaard (Indehaver af EDC Horsens) formulerer det:  “Vi har gjort en fornuftig handel og fået et godt afkast af investeringen, men det fedeste er faktisk, at vi gennem den her investering har fået gjort en lokal iværksættervirksomhed klar til næste step. QUADSAT har et ungt, dedikeret hold med masser af drive og energi, men de har haft brug for et skub økonomisk og også at blive lidt bedre klædt på til at drive en forretning. Det har været fedt at kunne bidrage til det.”

Den lokale udgave af “Løvens Hule”

Med salget er det også for første gang lykkedes at få en investering i regi af Venture City – Horsens-udgaven af Løvens Hule – til at yngle, for alvor. Begejstringen hos Venture Citys bestyrelsesformand Ulla Sparre er da heller ikke til at tage fejl af: “Det er fantastisk, at vi kan se, at konceptet i Venture City virker efter hensigten, og at det betaler sig, at knokle på. For selvom vi har haft Business Angels, der gerne vil investere, så har vi også oplevet et par bump på vejen, inden det lykkedes i det her tilfælde. Det giver blod på tanden til at få endnu flere iværksættere og Business Angels sat sammen – og den næste investering er på vej, hvilket vi ser frem til at fortælle mere om, når blækket er tørt.”

Udover den oprindelige investering på 600.000 kroner, som blandt andet er gået til at udvikle en prototype, har investorerne hjulpet med at professionalisere virksomheden, opsætte mål, styre økonomi og projekter.

Køberen af virksomheden ønsker at være anonym, men arbejder selv inden for droneindustrien og vil i højere grad bidrage med at udvikle QUADSATs produkt og dermed realisere det store potentiale, der ligger i at tilbyde omkostningseffektiv kalibrering af satellitudstyr på fx skibe og fly.

Foto: QuadSAT fremviser prototypen til Udenrigsminister Anders Samuelsen under hans besøg i Bering StartUp i sommeren 2017

FAKTA OM INVESTERINGEN:

  • I marts 2017 valgte fire lokale investorer med Christian Højgaard og Allan Rasmussen i spidsen at investere 600.000 kr. i dronevirksomheden QUADSAT, som er grundlagt af to tidligere studerende.
  • Investeringen skete på baggrund af en såkaldt pitch-aften – et arrangement, hvor virksomheden præsenterede sin idé for en gruppe af potentielle investorer i Venture City.
  • Investorerne oplyser, at en del af overskuddet bliver geninvesteret i en ny, lokal iværksætter.
  • Foreningen Venture City Horsens blev stiftet i 2016 og har til formål at fremme iværksætteri i Horsens.
  • Gennem foreningen kan iværksættere blandt andet søge ”karma kapital”, som gives til fx udviklingen af en prototype – og komme i kontakt med en bred vifte af Business Angels eller mentorer.