Udenrigsministeren på hjemmebesøg

Udenrigsminister (og Horsens-borger) Anders Samuelsen møder torsdag den 2. februar VIA Campus Horsens til en dialog om verdenssituationen med bl.a. Donald Trump som USA’s nye præsident. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Anders Samuelsen 700x260

 

Anders Samuelsen vil under besøget holde et ca. 30 minutters oplæg om de store forandringer i verden med blandt andet Donald Trump som USA’s nye præsident, Ruslands aggressive ageren, Storbritannien på vej ud af EU, flere terrorangreb og flygtningestrømme. Efter oplægget får de fremmødte mulighed for at stille spørgsmål til udenrigsministeren og altså komme i direkte dialog.

Et åbent og gratis arrangement – kig forbi!

Arrangementet er åbent for studerende, medarbejdere, beboere i VitusBering og øvrige interesserede. Deltagelse er gratis og uden tilmelding.

Arrangementet foregår torsdag den 2. februar 2017 kl. 14.30-16.00 på ’Kantinetorvet’ på Campus Horsens.

Borgmester og bestyrelsesformand i VIA, Peter Sørensen, tager imod udenrigsministeren sammen med direktøren for Campus Horsens, Konstantin Lassithiotakis. Desuden holder Konstantin Lassithiotakis en kort velkomsttale før Anders Samuelsens oplæg om verdenssituationen.

Minister med særlig tilknytning til Horsens

Anders Samuelsen fortæller, at han eksplicit har valgt at komme til Horsens og tale med blandt andet studerende, fordi han vil undgå, ”at der går københavneri i regeringens udenrigspolitik og i globaliseringsdebatten”.

Samtidig har udenrigsministeren en særlig tilknytning til Horsens, hvor han er født, opvokset og bor privat.

I oplægget på Campus Horsens vil Anders Samuelsen tale om følgende:

  • Globalisering, sikkerhedspolitik og store politiske omvæltninger med blandt andet Donald Trump som USA’s nye præsident, Ruslands aggressive ageren, migration og Brexit.
  • Dansk udenrigspolitik og Danmarks internationale rolle i de kommende år.
  • Globaliseringens muligheder og udfordringer.
  • Vigtigheden af international frihandel og samarbejde.

Læs uddybende pressemeddelelse om udenrigsministerens besøg på Campus Horsens her.