Udenrigsminister besøger VitusBering

Mandag den 14. august besøgte Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen Vitus Bering innovation park.

Hvordan skaber vi de rette rammevilkår, så virksomheder og iværksættere kan vokse sig store, og hvordan kan udenrigsministeriet bidrage i den proces? Dét og meget mere var på dagsorden, da Anders Samuelsen den 14. august lagde vejen forbi Vitus Bering Innovation Park.

Besøget startede på toppen af Vitus Bering Innovation Park, hvor direktør, Ulla Meinby Sparre og direktør i Insero, Mogens Vig Pedersen præsenterede Vitus Bering Innovation Park og Insero og hvordan disse i fællesskab skaber vækst og udvikling – lokalt, nationalt og internationalt.

Herefter gik turen ned igennem parken, hvor Anders Samuelsen mødte husets beboere. På rundvisningen i parken blev udenrigsministeren præsenteret for en række af de virksomheder, som har kontor i parken. En af disse er Quadsat, som bor i iværksætterkontoret Bering StartUp. Quadsat har udviklet en avancerede droneteknologi til søfart og navigation, hvilket gav udenrigsministeren lejlighed til at se dronerne tæt på. Han fik ligeledes lejlighed til at se en Virtual Reality præsentation af det danske luftrum, da besøget gik forbi Insero Software. En teknik som i fremtiden kan anvendes til at overvåge flytrafikken i et luftrum.

Ministerbesøg-37

“Jeg synes, jeg har haft et enormt interessant besøg her i dag. At mærke den energi der er og vilje til at eksperimentere med, hvordan vi får skabt nogle gode rammer for iværksætteri, udvikling af nye teknologier – det er jo det Danmark skal leve af i fremtiden. Jeg er ikke selv erhvervsmand, jeg er politiker og jeg skal være med til at skabe de rammer, som gør at man kan flytte sig de næste skridt, så vi får nye små virksomheder, mellemstore virksomheder men også helst sikkert nye store virksomheder. Det har været enormt inspirerende,” udtaler udenrigsminister Anders Samuelsen.

Ministerbesøg-48

Ud over udenrigsministeren inkluderede delegationen repræsentanter fra Invest in Denmark og Innovation Centre Denmark, der fik input med hjem fra besøget til, hvordan Udenrigsministeriet og Eksportrådet, herunder innovationscentrene og Invest in Denmark, bedst understøtter danske iværksættervirksomheder med internationalt vækstpotentiale. Samtidigt var det en god mulighed for parkens virksomheder til at knytte kontakt til Eksportrådet – og der blev udvekslet en del visitkort undervejs.

Læs mere om de muligheder, virksomheder og iværksættere har for assistance gennem udenrigsministeriet:

  • Innovation Centre Denmark: International brobygning via syv innovationscentre bla. i München, Shanghai og Silicon Valley
  • Eksportrådet: Hjælp til Eksport, herunder programmet Vitus, der hjælper virksomheder med et intensivt forløb for at støtte eksport og Investeringsfremmeorganisation Invest in Denmark
  • Scaleit: Særligt program for startups under Innovation Center Denmark i Silicon Valley