Tidligere beboer solgt for 53 mio. kr.

Den danske iværksættervirksomhed Miitors, der tidligere havde adresse i Vitus Bering Innovation Park, er netop blevet solgt for 53 mio. kr. til en Polsk vandmålervirksomhed. Miitors har udviklet en teknologi, der ved hjælp af ultralyd, kan måle vandforbrug mere nøjagtigt end traditionelle vandmålere.

Miitors

Insero, J. Drachmann Holding, Borean Innovation og to business angels har solgt  Miitors til det polske holdingselskab APATOR Group for 53 mio. Miitors, som har udviklet verdens mindste ultralydsmåler,  vil fremover fungere som kompetencecenter for udvikling af ultralydsmålere, som skal markedsføres i APATOR koncernen.

Jeg er sikker på, at jeg taler på alle investorernes vegne, når jeg i dag kan udtrykke en stor glæde og stolthed over, at vi med vores investeringer og råd og dåd undervejs, har været med til at bringe Miitors og teknologien så langt frem, at vi i dag står med en succesfuld exit til en rigtig god partner, der vil føre virksomheden videre i sin nuværende form, forklarer bestyrelsesformand i Miitors, Thor Jespersen.

Verdens mindste ultralydsmåler

Siden Miitors blev etableret i 2010 er udviklingen af ultralydsmåleren gået stærkt, og den nye teknologi dækker et stadigt stigende behov i markedet for intelligente vandmålere.

Vores ultralydsmåler er verdens mindste – både i størrelse og strømforbrug. Derudover giver den fleksible opbygning mulighed for et utal af varianter med en lille investering. Det gør vores teknologi attraktiv, fordi der kan produceres bl.a. vandmålere uden bevægelige dele, som er mere effektive, mere følsomme og som samtidigt kan fjernaflæses, forklarer Jens Drachmann, grundlæggeren bag Miitors.

Exit for venture fond

Insero, som investerede i Miitors i 2012, er med salget til APATOR Group trådt ud af selskabets ejerkreds.

Vi er stolte over, at have været med på denne rejse de sidste knap 3 år. Miitors er et glimrende eksempel på, hvordan innovative teknologier og hårdt arbejde kombineret med risikovillig kapital kan skabe succesfulde virksomheder. Det er med stor glæde vi overdrager ejerskabet af Miitors til en stærk ejer, som kan tage selskabet til nye højder. For Insero har investeringen i Miitors været en stor succes, slutter Søren Munk, Chief Investment Manager hos Insero.

Fakta om APATOR Group

APATOR Group er et polsk holdingselskab, som består af femten virksomheder. APATOR er leverandør af innovative tekniske løsninger – og har i de seneste år haft en meget positiv udvikling og støt stigende omsætning. Det samlede salg er på ca. 180 mio. euro pr. år.

Nyheden kommer fra www.insero.com