Søg Karmakapital

Investeringer, legater og sponsorater doneres på baggrund af god karma og du behøver hverken at risikere huset eller frygte investorens indgreb i virksomheden. Kriterierne er få, men kræver at du er passioneret omkring din forretning.

Karmakapital temamøde

På Bering StartUps temamøde onsdag den 24. august var der mulighed for at høre om, hvordan man kan få adgang til kapital – især med fokus på kapital til projekter i de tildige faser, hvor man typisk ikke kan få en investor eller banken med. Der var god spørge- og notatlyst. Hvis du ikke havde mulighed for at deltage, så læs med i uddragene fra de to oplægsholdere:

“Pay it forward”

Welovestartups er baseret på ´pay it forward´tankegangen. Her hjælper etablerede virksomheder med succes nye iværksættere på vej gennem opstartslegater, mulighed for mentor og PR – uden at du skal give en krone igen.

Nøgleordene er: Passion, talent, innovation, ærlighed og BEHOV!

Din idé skal være nyskabende og passionen høj. Welovestartups skal overbevises om, at du via nytænkning kan skabe værdi for samfundet og man skal kunne mærke, at du brænder for din idé. Derudover er welovestartup for de iværksættere der, til trods for et imponerende potentiale, har svært ved at finde opstartsfinansiering.

Sidst men ikke mindst skal du være ærlig. Frivillige ekspertmentorer og sponsorerne stiller sig til rådighed for at støtte legatmodtagerne i deres videre udvikling – det kan kun lade sig gøre, hvis du fortæller, hvor dine svagheder er.

“Vi vil ikke have andet Jakob Breddamigen end din ærlighed, så vi kan hjælpe dig til at få den rette hjælp og mentor. Hvis du ikke er ærlig, kan vi ikke hjælpe dig!” fortæller Jakob Breddam, direktør i Welovestartups.

Uddelingerne svinger fra 10.000 til 75.000.

Ansøg om legat fra welovestartups

Karmakapital

Ikke langt fra ‘pay it forward’-tankegangen ligger ’Karmakapital’. Karmakapital er navnet på den type investeringer, som Venture City Horsens tilbyder iværksættere i Horsens og omegn.

Mangler du 15-20.000 kr. til eksempelvis en test, produktion af prototype, patentansøgning, rejsehjælp til eksport, markedsafprøvning eller andet relevant, kan du søge om det ved Venture City Horsens. 

En række aktører i Horsens er gået sammen om at skaffe netværk og kapital til iværksættere, fordi de vil bidrage til at skabe vækstvirksomheder i Horsens. Gennem Venture City Horsens kan du både få adgang til viden gennem et mentornetværk og til kapital gennem et business angel netværk. Fokus er på iværksættere og etablerede virksomheder, der har ideer til vækst. Det er både muligt at søge om klassisk investering gennem pitcharrangementer for business angel netværket eller der er mulighed for at søge om en donationen “Karmakapital”. Karmakapital kan søges til fx. patenthjælp, test, bygge prototype eller en rejse til nye markeder/leverandører.

Sender du en ansøgning, vil du blive matchet med enten en business angel eller mentor, som ønsker at ´pay it forward´ og bringe liv i dine ideer. Lige nu kan du følge Darius, som på baggrund af en donation gennem Venture City Horsens er rejst til Silicon Valley for at udvikle sin forretning – til gengæld vil Venture City Horsens blot at du selv deler lidt af din karma. Det kan enten være i form af, at en mentor følger din virksomhed, eller når du er klar til at pitche din idé for vores Business Angels. – derfor Karmakapital.

Ansøg Venture City Horsens

ny web