Skab innovation – hvordan?

Den 18. maj løb årets første Future Flight Seminar af stablen. Dagen bød på spændende indsigter i, hvordan du kan skabe innovation i virksomheden og træne din hjerne, så du bliver endnu skarpere. 

Future Flight Habib Frost 700

Dagen startede med et energiboost fra High On Juice, der serverede friskpresset juice til de fremmødte gæster. Habib Frost, den første oplægsholder, inspirerede de fremmødte med sin fortælling om rejsen fra at være lægestuderende med en frustration over det høje dødsfald inden for hjertestop, til at udvikle en ny teknologi, der forbedrer overlevelsen ved hjertestop, til at blive succesfuld iværksætter – nu kåret som en af Europas 100 største erhvervstalenter. Her gav han gode råd videre til de, der selv sidder med en ide, som de ønsker at føre videre.

Future Flight Seminar 425 x 300

Samtidig bød dagen på det interessante og humoristiske oplæg ”Hjernestarter” af Troels W. Kjær. Han demonstrererede, hvor vigtigt det er at træne hjernen og hvor lidt der egentligt skal til, for at du kan få hjernen op i gear. Troels var ikke bleg for at inddrage publikum, som testede forskellige simple øvelser, der gav anledning til grin og ikke mindst inspiration til, hvordan man kan blive skarpere på arbejdet, bedre til at huske og mere motiveret.

Vi har samlet nogle af dagens råd her:

Spørg, spørg, spørg!

Ideen til opfindelsen, der i dag redder menneskeliv og reducerer dødsfald ved hjertestop hedder Neurescue. Ideen til teknologien opstod, da Habib Frost som medicinstuderende var med i en akutlægebil og inden for et døgn var vidne til to akutte hjertestop hos en baby og en ung kvinde, hvis liv ikke stod til at redde. Habib satte sig for at udvikle en løsning, men vidste ikke hvordan. Han studerede emnet og spurgte fagfolk til råds – lige fra hjertelæger og kiruger til ingeniører. Han præsenterede dem for sine ideer, som hele tiden udviklede sig. Hver gang han fik at vide, at det ikke kunne lade sig gøre, gik han tilbage til tegnebrættet og videreudviklede sin ide.

Det første råd Habib gav de mange nysgerrige var at man aldrig skal holde sig tilbage fra at spørge til råds. Spørger man ikke, får man ikke noget svar.

Future Flight Troels w. kjær 700

Vær sammen med dem, der ikke ligner dig

Nye ideer opstår, når du er sammen med nogle, der ikke ligner dig selv. Diversitet er derfor et nøgleord, når du skal udvikle og innovere nye teknologer og produkter. Han fortalte selv om værdien af som læge, at sidde i et team med f.eks. ingeniører og dyrlæger, da det det giver nye perspektiver på løsningen.

Vi træner vores krop – husk også at træne din hjerne

Troels W. Kjær pointerede, at der i dag er stor fokus på at træne kroppen. Vi glemmer ofte, at hjernen ligeledes er en muskel, som skal trænes. Du tænker måske, at du bruger hjernen på dit arbejde – det gør du også, men det er ikke det samme som at træne din hjerne. Når du er vant til, at bruge hjernen til det samme, bliver den doven. For at træne din hjerne skal du gøre ting, du ikke er vant til. Du skal gå baglæns hjemme i stuen, du skal huske din indkøbsseddel i stedet for at skrive det ned og du skal lave regnestykker uden brug af hjælpemidler. På den måde kan du holde din hjerne skarp.

Du skal udfordre dig selv

Eftermiddagen viste også, at det at turde give sig selv nye udfordringer og nye indtryk, er vigtigt både for vores hjerne og for succesfuld innovation. Hvor meget skal man så udfordre sig selv? Troels W. Kjær gav et konkret svar i forhold til hjernetræning: Du skal blive 30% udfordret, hvor du beskæftiger dig med noget, der er svært og 70% skal være på et niveau, du kan – i forhold til indlæring giver det den bedste træning.

Tak til alle deltagere for en engageret god eftermiddag med meget inspiration, vitaminer og netværk.