Sådan bliver du mere innovativ

Èn ting er, at vide hvad innovation er, men hvordan bliver vi selv mere innovative? Følg fire simple råd og få en mere innovativ tankegang. 

De fleste af os går rundt med en forestilling om, at vi ikke er særlig innovative – realiteten er dog en anden. Vi kan alle blive mere innovative. Det kræver blot, at vi lærer at tænke anderledes. For nogle er det mere ligetil end for andre – men ved at følge de fire råd i denne artikel, kan du arbejde dig hen imod en mere innovativ tankegang.

Innovativ VBIP

1. Accepter ikke status quo

Innovation betyder, at man skaber noget der er nyt. Det kan både være i henhold til at gøre tingene anderledes eller at gøre anderledes ting. Men hvorfor overhovedet være innovativ? Ofte opstår innovation ved at der er noget der irriterer dig og du ser et behov for ændring. Accepterer du blot status quo i dit arbejdsliv eller i fritiden, vil du opleve at intet ændrer sig. Derfor oplever man ofte, at det personlige motiv og drive for at gå ud over grænserne skal være stærk, specielt når du innoverer inden for en stor organisation – i det tilfælde kan det tage lang tid og være en vanskelig opgave.

2. Tænk muligheder frem for begrænsninger

Innovationens største hindring er ordet ’nej’. Denne nægtelse stopper selv de bedste ideer, paralyserer brainstorming og slutter enhver mulighed for at skabe storslåethed. Derfore eksisterer ordet ‘nej’ stort set ikke hos de bedste innovatorer. I en verden uden ordet ‘nej’ kan banebrydende ideer fødes, dyrkes og trives. For at være åben overfor nye ideer bliver du altså nødt til at være fordomsfri og tænke muligheder frem for begrænsninger. De bedste ideer virker måske ved første øjekast absurde, fordi de ikke ligger indenfor ’normalen’, men det er netop dét, der gør dem innovative.

Innovation

3. Vær frygtløs

Frygt kan både være positiv og
negativ i henhold til innovation. På den ene side kan frygt inspirere til innovation, men på den anden side kan man ikke være innovativ hvis man frygter fiasko. Ægte innovatorer ved at koncepterne, maskinerne eller den software, de skaber muligvis mislykkes og at mange innovationer derved aldrig får succes. Men de bedste innovatorer fortsætter trods deres fiaskoer, fordi de ved, at den største fiasko af alle er, at man ikke gør et forsøg på at innovere.

4. Hold op med at tænke

Innovative ideer kan komme til os på et hvilket som helst tidspunkt. Faktisk viser det sig, at vi ofte får de bedste og mest innovative ideer, når vi ikke tænker over det. Hvis man spørger folk på hvilke tidspunkter de oplevede de største ’AHA’ øjeblikke, er svarende ofte ikke arbejdsrelaterede. Det kan være da man løb en tur, kørte i bil, stod i brusebadet eller når man ingenting lavede. I få tilfælde opstår ideerne faktisk ved skrivebordet eller under en brainstorming. Dette er et velkendt fænomen, som man i nogle sammenhænge referer til som ‘inkubation’. Dette er en proces, hvor man ubevidst rekombinerer tankeelementer, som er blevet stimuleret gennem bevidst arbejde på et tidligere tidspunkt. Dermed er det ofte på et senere tidspunkt – når du ikke tænker – at dine bedste ideer opstår.

Nu er det blot at springe ud i det med et fordomsfrit mindset uden frygt for fiasko – så vil de innovative tanker komme før eller siden.

Kilde: https://www.linkedin.com/pulse/simple-way-become-innovative-gijs-van-wulfen?trk=tod-posts-post1-ptlt