Rivende udvikling efter navneskifte

Efter flere år under navnet MillWatcher skiftede den Horsens-baserede softwarevirksomhed i starten af 2014 navn til Greenbyte. Det har sat skub i virksomhedens andre produkter, men fokus er fortsat det samme – at udvikle software til ressourcebesparende løsninger.

Kontor

Hos Greenbyte er produktet MillWatcher – et system til overvågning af vindmøller – stadig det bærende produkt, men med nye produkter og konsulentopgaver på hylderne, var det på tide at skifte navn:

Det tidligere navn MillWatcher blev valgt i forbindelse med, at jeg blev kåret til “Danmarks bedste iværksætter” for netop MillWatcher-produktet. På det tidspunkt var det et naturligt valg, da firmaet i høj grad var identificeret med produktet, fortæller direktør i Greenbyte, Ulrik Nejsum Madsen.

I forbindelse med navneskiftet var Greenbyte igennem en længere proces, som startede tilbage i 2013; både for at finde frem til det navn, der passede bedst til virksomheden, dens produkter og det fremtidige fokus, men også for at sikre en succesfuld implementering af det nye navn:

Vi synes, at navnet Greenbyte passer godt med vores profil, som primært handler om at lave software til energibesparelse og grøn energiproduktion, men også andre ressourcebesparende løsninger. I forhold til implementeringen af det nye navn har vi over for vores eksisterende kunder kørt en gradvis indfasning, bl.a. med nyhedsbreve, email-footers, fakturaer, LinkedIn osv. Når vi fx er på messe med et enkelt produkt, markedsfører vi produktnavnet sammen med firmanavnet, fortæller Ulrik Nejsum Madsen om den strategiske implementering.

Efter navneskiftet har Greenbyte haft øget fokus på udvikling af nye produkter, bl.a. Kalenda, som er et online planlægningsprogram, og EnergyMaster, som er et online værktøj til at holde styr på energiforbruget – især førstnævnte har haft en kæmpe udvikling:

– Kalenda er blevet et stort produkt i forhold til, hvad det var i januar, og det har udviklet sig på både salgs- og udviklingssiden. Nu rammer det en del bredere og er tilpasset de behov, kunderne havde, og hvad de forventede, fortæller Sarah Færmann, som er salgs- og marketingsansvarlig i Greenbyte.

Kalenda

Udviklingen i virksomheden har blandt andet betydet, at Greenbyte hen over sommeren er flyttet til et større kontor på 3. sal i udviklingsparken Vitus Bering innovation Park.

Som nabo til en uddannelsesinstitution

Sarah lavede i samarbejde med Greenbyte afslutningsopgave omkring produktet Kalenda, da hun afsluttede sit studie på VIA University College i Horsens, der ligger lige ved siden af Vitus Bering Innovation Park. Ligesom de tre praktikanter, der i øjeblikket arbejder hos Greenbyte, mødte Sarah Greenbyte til Company Dating på VIA:

I øjeblikket sidder der to praktikanter og udvikler til energiovervågning. Vi havde brug for at lave nogle tests, og her syntes vi, det var en god ide at bruge praktikanter, så de kunne bidrage med ny viden. Derudover har vi også en praktikant i salg og marketing, som i øjeblikket hjælper os med EnergyMaster, hvor vi har fået en stor kunde ind, nemlig Tivoli Friheden, fortæller Sarah Færmann.

Udover muligheden for at samarbejde med VIA-studerende, er der også andre fordele for en mindre virksomhed ved at være placeret i en udviklingspark:

Før vi flyttede ind, så det ud til, at der var et godt miljø, der matchede vores firmas kompetencer og ydelser. Som et lille firma er det godt at have andre folk på gangene og i kantinen – særligt når nogle af os er meget væk fra kontoret. Desuden har det vist sig, at der er mange gode arrangementer, f.eks. Breakfast Club, som både skaber et godt netværk og også har bidraget med faglige ting, forklarer Ulrik Nejsum Madsen om valget af Vitus Bering Innovation Park.

Greenbyte har tidligere samarbejdet med it-virksomheden Applicators, der også har til huse i Vitus Bering Innovation Park.

Læs mere om Greenbyte her.