QBREAKNyt dansk forretningseventyr

ECOmove, Insero E-Mobility og andre danske virksomheder udvikler i samarbejde med Aalborg Universitet et nyt motorsystem til el- og hybridbiler, som vil øge både effektivitet og ydeevne. Det betyder blandt andet længere rækkevidde for brugerne og et muligt nyt dansk forretningseventyr i bilindustrien.

Udviklingsarbejdet foregår i regi af det netop opstartede projekt, CIPED (Compact Intelligent Powerful Electric Drivetrain for EVs), og der er er tale om en motortype, som bilindustrien endnu ikke har taget til sig, men som er i anvendelse på andre områder. Kombineret med flere unikke teknologier rundt om motorsystemet, tilbyder CIPED som samlet løsning noget helt nyt til bilindustrien.

Udover selve motorteknologien inkluderer løsningen et aktivt dæmpningssystem samt virksomheden ECOmoves patenterede hjulophæng. Alt sammen noget, der er med til at skabe flere fordele for både bilproducenterne og brugerne:

 – Løsningen kan både anvendes i elbiler, hybridbiler og brintbiler. De vil alle få mere ud af den energi, der bliver produceret under kørslen og dermed opnå en længere rækkevidde til en konkurrencedygtig pris. Vores motor er uafhængig af dyre metaller, og dæmpningssystemet vil alene kunne forlænge en elbils rækkevidde med op til 5 % uden ekstra omkostninger, udtaler CIPED projektleder Jens Christian Lodberg Høj fra rådgivnings- og projektorganisationen Insero E-Mobility.

Læs mere om projektet her