Når din idé er i skudlinjen

Hvad skal du være skarp på, når din idé er i skudlinjen og du skal præsentere din virksomhed for mulige investorer? Lær af erfaringerne fra Investors Open 2016, hvor fem ambitiøse startups pitchede deres idéer for investorer og rådgivere fra hele Danmark. 

I forbindelse med Global Entrepreneur Week 2016 bød VitusBering, Insero og Iværksætter DNA velkommen til Investors Open 2016. Eftermiddagen bød på et program med spændende pitches og inspiration til de mange fremmødte.

De fem virksomheder, der var udvalgt til at pitche deres  idéer, var Useeum, Robert, Swiibe, Quadsat og Move aid, som spænder vidt lige fra oplevelsesapps til robotteknologi og papkrykker. Fælles for virksomhederne var et brændende ønske og håb om at overbevise investorerne om, at deres idé er den næste gode investering.

Bliv skarpere på forretningsmodellen

På jagt efter den geniale idé og gode forretning, stillede investorerne skarpe spørgsmål og gav gode råd med på vejen. Det handlede i høj grad om, hvordan iværksætterne kunne blive endnu skarpere på virksomhedens forretningsmodel, der tydeligt skal vise, hvordan idéen bliver til en lønsom virksomhed. Se nogle af spørgsmålene her:

  • Jeres forretningsmodel er ikke helt skarp – hvordan tjener I penge?
  • Hvor ofte forventer I at kunne sælge jeres produkt til samme kunde?
  • Hvor mange kunder har I allerede nu?
  • Hvordan vil I beskytte jeres produkt?
  • Hvad koster konkurrenternes produkter?
  • Hvad sker der med prisen, når I skal eksportere til udlandet? Kan I så holde samme lave prisniveau? 

Læs også 10 gode råd til et skarpt pitch.

Benspænd og bureaukrati

Foruden spændende pitches og en introduktion til det nye accelerator program, Scale-up Denmark, bød programmet på inspiration fra Lasse Rugholm – manden bag Danmarks nye vandflyrute mellem Aarhus og København, Nordic Seaplanes.

Vandrutefly mellem Aarhus og København er en idé, som for mange lød vanvittig og som i høj grad har mødt bump på vejen og benspænd. Hvor mange iværksættere har finansielle udfordringer, præsenterede Lasse Rugholm en ny vinkel på udfordringerne som iværksætter, da han fortalte om ’Den groteske bureaukratiske virkelighed for iværksættere’.

img_1621

Investors Open er en årlig tilbagevendende begivenhed, som afholdes i Vitus Bering Innovation Park. Følg med i vores event kalender, hvis du kunne tænke dig at deltage i lignende, spændende events.