Muninspot spottede nye muligheder

Efter en ændret forretningsplan, et par risikofyldte chancer og en god portion erfaring inden for det innovative miljø har Rasmus Nørgaard Andersen nu taget iværksættervirksomheden Muninspot til næste fase – i starten af september fusionerede de nemlig med Trusted A/S.

Trusted Stronger Together

Rasmus Nørgaard Andersen (th) sammen med teamet i Trusted A/S

I dag holder flere virksomheder styr på deres værdiggenstande ved hjælp at tracking-teknologier, men for Muninspot har teknologien vist sig at have uanede muligheder som en optimeringsløsning i bredere forstand. De seneste år har virksomhedens forretningsplan fokuseret på udviklingen af software til sporing af værdigenstande, men efter et afsluttet demonstrationsprojekt og fusionen med Trusted, er den oprindelige forretningsplan ændret fuldstændigt og fokuserer nu på et nichemarked:

Vores tracking-løsninger indeholder selvfølgelig stadig ’go find’ funktionen, men derudover har vi nu også mulighed for at inkorporere sensorer til f.eks. temperaturer, rystelser, luftfugtighed og acceleration. Det gør, at vi kan levere nogle langt bredere logistikløsninger, forklarer Rasmus Nørgaard Andersen, der efter fusionen kommer til at være salgsdirektør i Trusted A/S.

Med de nye funktioner er ’go-find’ kun en lille del af løsningen, og kunderne får mange flere muligheder så som at holde styr på maskiner, holde øje med belægningsgraden eller opdage uregelmæssigheder – data som kan bruges til optimering inden for både indkøb, forbrug og logistik. Fusionen med Trusted A/S, som siden 1998 har leveret produkter til sikkerhedsbranchen, kommer som et naturligt led i den ændrede forretningsplan, og den gør det muligt for Rasmus Nørgaard Andersen at tilbyde kunderne en forbedret og mere komplet løsning:

Min udfordring i Muninspot var, at jeg hele tiden skulle kontakte en underleverandør for at tilpasse løsningen til kunderne. Med sammenlægningen får vi nu også kontrol over opbygningen af enhederne, så vi kontrollerer hele løsningen, fortæller han.

munin_bygningDet gode råd: Find den rigtige udviklingspartner
Oprindeligt fokuserede Muninspots forretningsplan på den private forbruger og sporing af f.eks. dyre designermøbler og biler, men Rasmus Nørgaard Andersen så hurtigt muligheder for hans virksomhed i at henvende sig til et nichemarked inden for asset management til virksomheder:

Du kan bruge vores løsninger alle steder, men der, hvor det virkelig skaber værdi, er når du kan begynde at spore alle de værdifulde assets i en virksomhed; f.eks. at gå ud og finde en kølemedicinkasse til 250.000 kr. – det er altså lidt sjovere, også for kunden, der får hurtigere tilbagebetaling, fortæller han.

Selvom det ifølge Rasmus Nørgaard Andersen er svært som mindre virksomhed at planlægge og tage strategiske beslutninger – og selvom en stor del af successen bag Muninspot skyldes hans erfaringer inden for iværksættermiljøet – har han alligevel et godt råd til iværksættere:

Man er nødt til at prøve sig frem og finde ud af, hvem der er villig til at byde ind. Jeg prøver altid at finde den kunde, der er mest ’teknisk-minded ’– en teknisk nørd, så at sige – som du kan udvikle dig sammen med, lyder det

Ifølge Rasmus Nørgaard Andersen er det nemlig den slags kunder, som gerne vil være med til at udvikle og præge produkterne – også selvom det nogle gange tager længere tid.

Og så er det bare sindssygt vigtigt at lytte til deres feedback og være hurtig til at få det implementeret – især inden for vores branche kræver det hurtig eksekvering, uddyber han

Tog chancen og fik dyrebar erfaring

I projektet Health Care Asset Tracking – eller HAT – testede og tilpassede Muninspot en intelligent logistikløsning til hospitaler. Det var på grund af Rasmus Nørgaard Andersens personlige erfaring og risikovillighed, at han turde tage chancen og deltage i projektet. Resultatet af projektet er ikke blot realisering og konkretisering af ideerne omkring en intelligent optimeringsløsning, men også forretningsmæssige erfaringer, der har gjort at han i dag sætter pris på at have hele processen ’in house’ – og nu styrer både enheder, software og interface.

Herlev Hospital var et af de steder, hvor teknologien blev testet og håbet er at få nye projekter inden for hospitalsverdenen, da det her allerede er blevet vist at implementeringen giver hospitalet resultater på bundlinjen og en øget patientsikkerhed.

Fremtiden for iværksætteren

Forretningsplanen, som Rasmus Nørgaard Andersen lavede for halvandet år siden er helt ændret. I dag er fokus mere centreret omkring mulighederne i B2B markedet, og de muligheder han sammen med kunderne kan skabe. Inden for dette marked har kunderne nemlig også en interesse i at udvikle produkterne, så de kan få mest muligt ud af dem.

Læs mere om Trusted A/S her