Mød Morten – din nye matchmaker

Har du uløste opgaver i din virksomhed, som aldrig kommer op af skuffen? Mangler du en markedsundersøgelse til dit næste eksporteventyr eller har du brug for en ny hjemmeside? Morten Muriel Olsen fra BusinessHorsens hjælper dig med at finde den rigtige praktikant til dit projekt.

???????????????????????????????

Vi havde fornøjelsen af BusinessHorsens’ nye matchmaker, Morten M. Olsen, som oplægsholder på fredagens Breakfast Club. Gennem samarbejde med VIA og Jobcenteret er Morten vant til at rekruttere nye medarbejdere til virksomheder, enten i løntilskudsordninger eller i praktikforløb. Da VitusBering deler matrikel med VIA University College, er en praktikant det oplagte valg for mange af husets virksomheder.

Matchmakeren – din nye personaleafdeling

Et godt match indebærer to tilfredse parter. Hvis du ønsker en praktikant i din virksomhed, skal du se det som et samarbejde, hvor begge parter får noget ud af projektet. Den studerende skal altså tilbydes relevante arbejdsopgaver, som giver mening i forhold til studiet.

Rekrutteringen følger 3 trin: annoncering, screening og match. I Morten får du din egen personaleafdeling, som hjælper dig med at udforme jobannoncen, screening af kandidater, jobinterview og det endelige match. Du kan også selv stå for annonce og interview, der er intet regelsæt, der skal overholdes. Dog er det vigtigt for begge parter, at finde det rigtige match fra starten, så ingen spilder tid og kræfter forgæves.

breakfast-club-morten-muriel-olsen-370x300Praktikant – hvem, hvad, hvor og HVORNÅR?

Et praktikforløb varer typisk 3 – 5/6 måneder. Her deles perioden op efter semesterstart, og her er det vigtigt, at din virksomhed søger kandidater rettidigt. Der opereres efter forårssemester (februar til juni) og efterårssemester (september til januar). Din jobannonce skal være klar et par måneder inden semesterstart, hvis du skal rekruttere ny medarbejder. Henvendelse til Morten i BusinessHorsens for korrekt dato.

Kontakt Morten Muriel Olsen på: mol@businesshorsens.dk eller på telefon: 7879 9902.

Du kan også tilmelde din virksomhed VIAs halvårlige event, Company Dating, hvor du får mulighed for at møde studerende fra de mange erhvervsuddannelser på Campus Horsens. Company Dating finder sted i april og oktober, følg med her på siden for info.