Kreativitet og innovation i det nye Lab

Det summede af kreativitet og innovation da 100 elever, lærere og andre besøgende indviede Engineering Lab i Vitus Bering Innovation Park- et nyt nationalt initiativ, som skal styrke skoleelevers evne til at løse praktiske problemstillinger og sætte teknologi og engineering på dagsordenen i grundskoler landet over.

Engineering Lab indvielse 1

Grundskoler landet over styrkes i praktisk problemløsning

Danmark har behov for at flere unge vælger de tekniske og praktiske uddannelser, så vi også i fremtiden kan finde løsninger på de udfordringer vi står over for. Med indvielsen af Engineering Lab etableres et nationalt hotspot i Horsens, hvor skoler fra hele landet kan hente inspiration, koordinering og support i forbindelse med lokale aktiviteter. Horsens Kommune har som de første valgt at sende deres folkeskolelærere igennem et kompetenceudviklingsforløb med Engineering Lab, hvor de lærer at mestre de nye teknologier og bringe dem i spil i deres undervisning.

Horsens borgmester Peter Sørensen 1
”Engineering Lab er en investering, der kommer til at gavne Danmark. Når flere unge lærer at anvende og udvikle innovative teknologier, lærer de at udvikle nye løsninger til f.eks. industrien. Dermed bidrager de til at skabe vækst i samfundet og i sidste ende nye arbejdspladser. Engineering Lab er således også et vigtigt bidrag til at sikre den fortsatte udvikling af fremtidens arbejdsmarked både i vores lokalområde og i Danmark som helhed”, sagde borgmester i Horsens Peter Sørensen i sin tale ved indvielsen.

Bag Engineering Lab står Insero, som er specialister i rådgivning og uddannelse inden for energi, innovation, entreprenørskab og engineering. Du kan læse meget mere om Engineering Lab på www.insero.com