Kniber det med finanserne?

Her er 5 fonde, du kan søge som nystartet virksomhed

Opstart af egen virksomhed kan være en dyr og tidskrævende proces. Når først du har brugt tid og ressourcer på rent faktisk at finde relevante fonde er det ikke altid, at overskuddet er der til at skrive en skarp ansøgning. For at lette processen har vi lavet et kort overblik over fem gode fundingmuligheder for nystartede virksomheder.

Ønsker du hjælp til hele processen lige fra at forfine dine budskaber, gøre din ansøgning skarp til at udvikle din ide og muligvis få adgang til andre fundingnetværk? Så står vores to erfarne business coaches klar til at hjælpe dig. Alt du skal gøre er at blive en del af Bering StartUp, hvor vi hjælper dig med at modne din projektidé og giver dig sparring til, hvordan din forretning kommer videre inden for 18 måneder.

Få et overblik over relevante fonde her 

Fundingmuligheder1

Læs mere om de 5 fonde

Innobooster

Innobooster

Innobooster investerer op til 5 mio. kr. i lovende idéer fra små og mellemstore virksomheder, iværksættere og forskere. Det er for dig, der har en idé med potentiale til at skabe en god forretning. Det kan være en idé til et nyt produkt, en ny service eller forbedring af en proces, der øger din virksomheds konkurrenceevne. Projektet kan både være funderet i ny teknologi og i kreative ideer.

Investeringen kræver ikke, at fonden får ejerandele eller penge retur – men at din idé har potentiale, og at projektet er gennemtænkt. Afhængig af virksomhedens behov og perspektiv kan der investeres mellem 50.000 kr. og op til 5 mio. kr.

Programmet har et stærkt fokus på innovative virksomheder med potentiale til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark.

Kan jeg søge?

For at modtage Innobooster-investeringer, skal du udarbejde og indsende en innovationsplan og et budget, som til sammen præsenterer, hvad du vil opnå med innovationsforløbet, og hvordan det skal gennemføres.

Få hjælp til at udarbejde din innovationsplan

Welovestartups

Welovestartups uddeler opstartslegater på 25.000 til 75.000 kr. Opstartslegater uddeles til nytænkende iværksættere, med målet om at gøre dem til fremtidens vækstiværksættere. For at få et legat herfra skal din idé være nyskabende og din passion høj. Du skal overbevise panelet om, at du kan skabe værdi for samfundet og man skal kunne mærke, at du brænder for din idé.

WeLoveStartUps

Alle typer iværksættere fra alle brancher er velkomne til at ansøge om et legat – det eneste krav til dig er, at du kan vise, at et legat kan få din idé i væsentlig fremgang, og at legatet medvirker til, at du opnår vigtige milepæle. Welovestartups er til for de iværksættere, der har svært ved at opnå opstartsfinansiering, så hvis banken er helt på din side, vil andre ansøgere sandsynligvis blive foretrukket.

Det er dog ikke en hindring, hvis man tidligere har vundet en pris, eller opnået funding. Det anser Welovestartups nærmere som en blåstempling af virksomhedens potentiale, hvorfor dette gerne må nævnes i ansøgningen.

Der bliver uddelt legater fire gange årligt. Uddelingerne er ikke fastsat, så hold øje med offentliggørelsen af ansøgningsdeadline på hjemmesiden: Welovestartups.dk.

Brug for opstartshjælp – så er Bering StartUp måske noget for dig?

Innofounder

ivaerksaetteballonInnofounder er for dig der lige er blevet færdig med din videregående uddannelse eller er tæt på at være færdig og har en iværksætter i maven. Gennem dette program kan du få et stipendium på 14.473 i op til 12 måneder, et særligt tilskud på 35.000 kr., som du kan købe rådgivning, udstyr, og materialer for. Samtidig får du en personlig mentor, workshop forløb og adgang til kontor- og mødefaciliteter.

Mangler du en kontorplads med mulighed for professionel sparring?

Du kan søge om at blive en innofounder hvis du inden for de sidste 12 måneder er blevet færdig med en offentlig, videregående uddannelse, en ph.d.-uddannelse eller en SU-berettiget privat videregående uddannelse. Eller hvis du forventer at blive færdig med din uddannelse inden for de næste tre måneder.

Kort sagt vurderer Innovationsfonden, om idéen er klart beskrevet, har markedspotentiale, er skalérbar, har innovationshøjde, kan skabe jobs, er gennemførbar, kan udføres af kompetente folk og om der kan tjenes penge på den.

Din ansøgning vurderes af et uafhængigt panel af iværksættereksperter, som hvert år udvælger 40 iværksætterpiloter.

Hvordan søger jeg?  

Samfundspartnerskaber

Samfundspartnerskaber er en mulighed for dig, der samarbejder med forskningsinstitutioner og offentlige myndigheder. Her investeres i samfundspartnerskaber, der samarbejder om at udvikle nye innovative løsninger med udgangspunkt i konkrete samfundsudfordringer. Det kan både indeholde elementer af forskning, udvikling og kommercialisering. Størrelsen af investeringer fra fonden fremgår af de enkelte temaopslag, som offentliggøres primo 2016.

Investeringen fra Samfundspartnerskaber kan udgøre op til 75% af det samlede projektbudget.

Samfundspartnerskaber kan organiseres på forskellige måder.

  • Måske indgår du i et nationalt initiativ, hvor en række virksomheder – eventuelt fra flere forskellige brancher – og forskningsinstitutioner går sammen om at løfte et område radikalt ved hjælp af en ny teknologi.
  • Eller det kan være i form af flere virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner, som tilsammen repræsenterer leddene i en værdikæde fra teknologi til slutbruger og marked.

Søg penge til dit innovationsprojekt

Mangler du et overblik over relevante iværksættertilbud?

Besøg Hayfunding hvis du ønsker et endnu bedre overblik over de mest relevante tilbud for iværksættere. Hayfunding giver dig overblikket over det danske erhvervsfremme og innovationssystem. Således er de mange aktører og tiltag i Danmark, som er til for at hjælpe iværksættere sat i system, så du nemt kan navigere i de mange muligheder. Her kan du fx få overblik over rådgivning, tilskudsordninger, fonde, kontorfaciliteter, events, innovationsnetværk, inkubatorer, business angels, venture capital og meget mere.

Få hjælp til kapitalfremskaffelse

Du er velkommen til at kontakte Pia Schildknecht på 20 71 38 21, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at blive en del af Bering StartUp og få hjælp til at gøre din virksomhed flyveklar på under 18 måneder.