KarmaKapital til produktionsudvikling

Iværksættervirksomheden KK Crafting, der har til huse i Bering StartUp, har modtaget 16.500 kr. i KarmaKapital fra Venture City Horsens. KK Crafting arbejder med digital fremstilling i beton, og KarmaKapitalen skal bruges til at udvikle produktionsfaciliteterne.

Opstartsvirksomheden KK Crafting, der er en del af Bering StartUp, laver digital fremstilling i beton og har i den forbindelse selv bygget en 3D printer, der kan printe og forme betonmodeller – fx betonborde med mønstre eller virksomhedsbranding. Maskinen har dog mange dele i træ, og for at kunne optimere og stabilisere produktionsprocessen skal disse dele erstattes af aluminium. KK Crafting valgte derfor at søge om KarmaKapital hos Venture City Horsens, og i ansøgningen beskrev de deres virksomhed og kundegruppe samt redegjorde for, hvordan KarmaKapitalen kunne hjælpe dem videre. Ansøgningen resulterede i 16.500 kr. i KarmaKapital, som har gjort det muligt for KK Crafting at lave de nødvendige forbedringer på deres printer.

Inspiration til andre
Tanken bag KarmaKapital er, at hvis man uddeler god karma, får man god karma tilbage. Derfor kan iværksættere ansøge om 15-20.000 kr. til fx test, produktion af prototype, patentansøgning, rejsehjælp til eksport, markedsafprøvning og lignende. Pengene kommer ikke med forpligtelser – i stedet giver modtageren af KarmaKapital noget tilbage ved at fortælle om, hvordan de har fået glæde af KarmaKapitalen.

”Ved at fortælle historien om vores virksomhed, og hvordan KarmaKapital har hjulpet os, håber vi at kunne være med til at inspirere endnu flere iværksættere til at forfølge deres drøm,” fortæller Kristaps Kaulins, grundlægger af KK Crafting.

Grundlagt som tværgående samarbejde
Ideen til KK Crafting blev født på VIA i Horsens, hvor Kristaps Kaulins studerede International Sales and Marketing Management. Her fik han den idé at identificere fælles interesseområder for de forskellige studieretninger – såsom mekanik, IT, ingeniørstudier og salg – med henblik på at finde et projekt, der kunne samle studerende på tværs af fag. Valget faldt på 3D print og digital fremstilling i beton, og i den indledende fase har KK Crafting haft fokus på at afdække mulighederne og grænserne for, hvad der kan lade sig gøre på området. KK Crafting har i dag seks medarbejdere, og virksomheden har kontor i Bering StartUp. Virksomhedens første kunde var i øvrigt Vitus Bering Innovation Park, som bestilte et betonbord med husets logo præget i cementen.

Du kan læse mere om Venture City Horsens, der støtter iværksættere og vækstvirksomheder her