Kina: Danske virksomheder i høj kurs    

Kina satser stort på cleantech, men der er behov for udenlandske kompetencer – her er dansk ekspertise, erfaring og innovation i høj kurs.  Sådan lød budskabet den 8. juni, da Innovation Officer, Senzhe Shu, fra Innovation Center Shanghai gav et indblik i mulighederne på det kinesiske marked i Vitus Bering Innovation Park.

Vitus Bering Innovation ParkSelvom viljen til at investere er til stede, står Kina fortsat med et stort behov for forskning, viden og virksomheder, der kan fortsætte udviklingen inden for cleantech, hvilket åbner dørene for at bringe dansk innovation og viden til markedet.

Smart City var et af de områder, som der blev lagt særlig vægt på. Senzhe Shu opridsede særligt tre segmenter, der ifølge Innovation Center Shanghai udgør rigtig gode markedsmuligheder for danske virksomheder.

3 områder med store markedsmuligheder

Sponge City 

Oversvømmelser er et stort problem i Kina fordi at byerne ikke er i stand til at håndtere de store mængder regn der falder. Ifølge Senzhe Shu er der problemer med oversvømmelser i mere end 300 byer i Kina. Der er derfor et stort behov for at innovation på området; forebyggelse af oversvømmelser og vandafledning.

Vertical cities 

58% af verdens højeste bygninger bliver bygget i Kina. Her er der dog behov for viden og kompetencer inden for grøn byggeri. Samtidig er der et stort marked indenfor Building Management – hvordan anvendes bygningerne bedst osv.

Building information modelling (BIM)

Data management fremhæves ligeledes som et marked, der åbner døre for danske virksomheder. Her efterspørges løsninger til hvordan man bedst indsamler og anvender data fra bygninger.

Få rådgivning om det kinesiske marked

Innovation Center Shanghai er Udenrigsministeriets officielle repræsentation i Kina. Centret understøtter danske virksomheder med etablering på det kinesiske marked, og bistår med rådgivning. Har du ambitioner om, ideer til eller et ønske om at vide mere om dine muligheder på det kinesiske marked, så kan du kontakte Senzhe Shu, som er Innovation Officer med fokus på danske cleantech løsninger til det kinesiske marked.

Tlf: (+86 21) 8025 0629
E-mail: senshu@um.dk