Investors Open

For 5. år i træk inviterede Vitus Bering Innovation Park sammen med Insero, Business Horsens og andre erhvervsaktører til arrangementet Investors Open, der matcher iværksættere og investorer. Fem spændende iværksættere var eksklusivt inviteret til Investors Open, hvor de fik mulighed for at pitche deres idé til investorer på jagt efter nye forretningsmuligheder.

 Som iværksætter kan det være vanskeligt at navigere i junglen af venturefonde og investorer, som kunne være interesseret i ens forretningsidé. Netop derfor valgte Vitus Bering Innovation Park for femte år i træk at afholde Investors Open den 12. september.

“To store udfordringer, som de fleste startups støder på, er at finde kapital til at skabe vækst i virksomheden, samt at danne sig et overblik over de muligheder, der rent faktisk findes for at få sparring og kapitaltilførsel. Med Investors Open hjælper vi Danmarks vækstiværksættere med at få bedre overblik over disse muligheder – og samtidig sætter vi dem i spil i forhold til investorerne” lyder det fra Ulla Sparre, der som direktør i Vitus Bering Innovation Park er en af hovedkræfterne bag Investors Open.

Investors Open kan bedst beskrives som et datingarrangement for iværksættere og investorer. Målet er at hjælpe de deltagende iværksættere med at få adgang til risikovillig kapital. Igen i år var fem ambitiøse startups derfor inviteret til at pitche deres idé eller produkt for 50 Business Angels, private equity fonde og erhvervssparringspartnere, som var samlet fra hele landet.

Fem skarpe pitches fra hele landet – og fra Bering Next Step

En lang række virksomheder havde ansøgt om at deltage i den officielle pitch-runde ved Investors Open, og efter en indledende screeningsfase blev fem virksomheder udvalgt til at pitche deres idéer, som spændte fra kørestolshjulrensere til internetsikkerhed.  De fem iværksættervirksomheder – OOG Company, NetSection Security, Yappii, Urban Roots og Zpiiel – havde hver fem minutter til at pitche, så det var med at holde tungen lige munden og være skarp i ordvalget, og det var tydeligt, at der lå stor forberedelse bag hvert pitch.

En af de pitchende virksomheder var Netsection Security, som til daglig  har kontor i Bering Next Step i VitusBering. Lars Karlslund og Dan Færch leverede et sikkert pitch om deres sikkerhedssoftware “Security Guard” og det er da også et par erfarne herrer, der efter mange år i branchen har kastet sig ud som iværksættere. Læs om NetSection Security og deres produkt her.

Mellem pitchene var der ekspertoplæg fra relevante brancheaktører, som havde valgt at støtte op om arrangementet, bl.a. Vækstfonden, Insero, Advodan og Deloitte – og netop sparringen fra eksperter og investorer er værdifuld for iværksættere.

“Vi har valgt at deltage i Investors Open fordi vi ved, at der kommer en masse skarpe hoveder, som kan udfordre os på vores case. Så vi håber at gå herfra med en masse sparring, et udvidet netværk og konkret feedback på vores pitch – og forhåbentlig interesse fra nogle af investorerne.” fortæller Rasmus Pedersen, direktør i virksomheden Yappii, der var blandt de fem pitches. Du kan se Rasmus i videoen her på siden.

I år var Investors Open udvidet med en åben formiddagsmesse, hvor 60 iværksættere, investorer, fonde og andre, der hjælper startups, udstillede og netværkede med power dating for mulige samarbejdspartnere. Der var en god, gammeldags stemning af erhvervsmesse blandt de deltagende udstillere, som netværkede løs mens produkter blev demonstreret og idéer forklaret. Formiddagen bød også på en workshop om patentrettigheder, og så var der oplæg fra en veloplagt Nicolaj Højer Nielsen, som både er iværksætter, investor og forfatter til bogen ’Startup Funding Book’ – en slags grønspættebog for startups på jagt efter investorer. Nicolaj Højer Nielsen har selv indtaget begge positioner i spillet mellem iværksætter og investor. Han delte ud af sine erfaringer med, hvordan man skaber den fornødne tillid over for investorer i et marked, hvor enormt mange startups lukker og slukker inden for det første år.

Investors Open gav et godt og bredt indblik i, hvad der rører sig på den danske iværksætterscene, og de unge virksomheder fik vist deres potentiale for investorerne. Nu er det så op til investorerne og iværksætterne selv at varetage den videre dialog om mulige investeringer.

Vitus Bering Innovation Park takker de mange iværksættere og investorer for en god dag med netværk og inspiration.

Er du iværksætter med vækstambitioner, så husk at vi i inkubationsmiljøerne Bering Startup og Bering Next Step kan hjælpe med sparring og kapitalsøgning – eller du har mulighed for gennem det lokale business angel netværk Venture City Horsens at søge kapital.