internationalenergi1International energikonkurrence returnerer

Efter succesen sidste år, samles omkring 100 investorer, fageksperter og iværksættere fra hele Europa endnu engang i Horsens den 10. oktober til ’European Venture Contest Energy’, hvor iværksætternes forretningsidéer sættes under lup. De bedste ideer går videre til en stor europæisk finale i Düsseldorf, da dagen udgør en af semifinalerne i venture-konkurrencen, som for anden gang gennemføres udelukkende med fokus på gode forretningsidéer inden for energiområdet.

Spændende investeringsmuligheder, nye netværk og innovative forretningsidéer – det var de synlige resultater af premieren på ’European Venture Contest Energy’, som blev afholdt i Horsens sidste år. Forventningerne er derfor store i år, når internationale industrieksperter og investorer endnu en gang kommer til byen for at møde iværksættere fra hele Europa og gennemgå deres forretningsplaner med kritiske briller. Konkurrencen løber af stablen den 10. oktober i Vitus Bering Innovation Park, og det primære mål er at finde nye investor-emner til de spirende virksomheder. Ud over muligheden for at finansiere den gode idé får deltagerne, som alle har det tilfælles, at de ønsker at revolutionere energi-branchen med deres teknologier, også rig mulighed for at netværke og udveksle idéer i løbet af dagen.

Vi er enormt stolte over, at folkene bag konceptet syntes så godt om sidste års arrangement i Horsens, at de ønskede at komme tilbage hertil i år. Desuden ser vi en stor værdi i, at konkurrencen sætter ekstra fokus på energi, da vores region har nogle spidskompetencer på netop dette område, fortæller Mogens Vig Pedersen, direktør i investeringsfonden Insero, og fortsætter:

I Insero er vi af den overbevisning, at en de stærkeste kilder til økonomisk vækst er viden, som omsættes til forretning. Med ’European Venture Contest Energy’ skabes der et forum, hvor man parrer investorer og iværksættere, der alle er klar til at begive sig ud på nye markeder og med ukonventionelle produkter og serviceydelser – det er en vigtig forudsætning for at lykkes, og derfor er vi rigtig glade for at lægge hus til konkurrencen.

Insero arrangerer konkurrencen i samarbejde med den europæiske netværksorganisation Europe Unlimited, som står bag alle ’Venture Contest’ konkurrencerne i Europa, Invest in Denmark, Horsens Kommune samt Aarhus Kommune, som også i år har valgt at støtte op om energikonkurrencen i Horsens.

I Aarhus afholder vi lignende arrangementer inden for fødevarer og sundhedsteknologi, fordi vi ved, hvor vigtigt det er for iværksættere at få skabt kontakter til de rigtige investorer i branchen. Det gælder også inden for energiområdet, hvor det ofte koster mange millioner kroner at skalere en god energi-idé. Konkurrencen giver nye danske energivirksomheder en mulighed for at skabe internationale kontakter, lyder det fra Erhvervschef i Aarhus Kommune, Jan Beyer Schmidt-Sørensen.

Innovation og bæredygtighed

Mange iværksættere og investorer har meldt sig til dagen, som udelukkende har fokus på energi inden for emner som energiproduktion, -distribution og -effektivitet. Lige nu er arrangørerne sammen med ekspertpanelet i gang med at udvælge de endelige virksomheder, som skal præsentere deres idéer ved konkurrencen, og at dømme ud fra de mange kvalificerede ansøgninger bliver der tale om et ualmindeligt stærkt felt. Ekspertpanelet forventer da også at se en række nye og innovative forretningsidéer, som kan bidrage til bl.a. den danske politiske vision om at basere en langt større del af verdens energiproduktion på vedvarende energikilder.

For Horsens Kommune har det en særlig værdi at kunne trække en international erhvervskonkurrence til byen.

Horsens er en stærk vækstkommune og på listen over de hurtigst voksende kommuner i Danmark. Det er en position, vi arbejder på at udbygge, og her bidrager European Venture Contest med et stort netværk og potentielle investeringer inden for energi – et område, hvor vi er helt i front. Og så er det dejligt, at EVC har valgt at komme til Horsens igen, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen

Aftenen før European Venture Contest Energy 2013’ er Horsens Kommune vært ved en reception på Fængslet, hvor størstedelen af de mange investorer og iværksættere, som kommer til Horsens i forbindelse med konkurrencen, forventes at deltage og netværke i nogle helt andre rammer end de er vant til – bag lås og slå.

 

Program for European Venture Contest Energy i Østjylland

9. oktober: Konkurrencedeltagere ankommer til Horsens

9. oktober, aften: Horsens Kommune er vært ved en reception på Fængslet i Horsens inkl. buffet

10. oktober, dag: European Venture Contest Energy afholdes i Vitus Bering Innovation Park, Horsens

Fakta:

European Venture Contest semifinalen på energiområdet får deltagelse af 30 lovende, nystartede virksomheder inden for vedvarende energi. Gennem præsentationer af 8 minutters varighed vil deltagerne vise deres banebrydende teknologier frem for en jury bestående af ’business angels’, investorer inden for risikovillig kapital, firmainvestorer og andre eksperter i branchen, som så vurderer forretningspotentialet, og mellem præsentationerne vil der være rig mulighed for at netværke og udveksle idéer på kryds og tværs

De bedste 25 % vil få mulighed for at deltage i Nordic Venture Forum og European Venture Summit, som er den samlede ’finale’ for alle European Venture Contests over hele Europa.

De nystartede virksomheder er blevet udvalgt inden for følgende tre områder:

  • Energiproduktion fra bæredygtige kilder (f.eks. sol eller jordvarme)
  • Energi-infrastruktur og distribution (f.eks. elbiler eller intelligente net)
  • Energieffektivitet og opbevaring (f.eks. brændselsceller og batterier eller varmelagring)

På tværs af alle Venture Contests blev mere end 850 ansøgninger i 2012 vurderet online af investorer, flere end 500 iværksættere præsenterede deres ideer og 130 gik videre til finalen samt European Venture Summit 2012.