Hvorfor Iværksætteri aldrig bli’r kedeligt

Et matchmaking event, hvor håbefulde og nervøse iværksættere skal pitche netop deres idé, vision og (livs)drøm, det er der da ikke noget nyt i? Nej, MEN hvorfor er det så, at sådanne events fungerer så godt?

Dét at se andre mennesker brænde for en idé – det vækker noget i os. Og man skal virkelig brænde for sin ide, for at turde at stille sig op foran 60 investorer, rådgivere og iværksættere, som hver især vurderer, vejer og måler hver én ting, der bliver sagt – og så tilmed modtage feedback bagefter. Men det er netop dén ildebrand, der gør at events som VitusBering Investors Open fungerer. De fungerer ikke kun fordi, at investorer kan scoute nye mulige investeringer, at rådgivere kan øjne nye samarbejdsmuligheder og at iværksættere kan inspirere andre iværksættere til at fortsætte rejsen mod virksomheden, men fordi at det aldrig bliver kedeligt at høre på nye ideer fra passionerede iværksættere.

Investor 1.1

Til VitusBering Investors Open d. 20. november var formålet netop at give iværksættere mulighed for at overbevise omverden om, at de brænder for deres idé – og det blev ikke kedeligt. Tværtimod! Her blev publikum introduceret for ideer lige fra tracking devices til at måle spild i værtshuse, patenteret teknologi til diagnosticering af sygdommen dysfagi, en webtjeneste, der gør det muligt at planlægge indretningen af din have til en finansieringsportal, der samler alle finansieringsformer i én portal. Alle blev mødt med interesserede og kritiske spørgsmål af rådgivere, investorer og andre interesserede, som iværksætterne kunne tage til eftertanke.

Nervepirrende oplevelse – for iværksætter og beskuer

Èn af de ting, der gør, at sådanne events interessante er måske, at man kan sætte sig i iværksætterens sted. Hvordan må det ikke være at stå og skulle overbevise en erfaren forsamling om, at man har DEN gode idé. Man kan lige forestille sig, hvordan det er, og hvor nervepirrende det må være – hvor nervepirrende det end må være, så er der stor pay-off ifølge Iben Birkkjær, som den 20. November pitchede ideen til tjenesten Ladgro.

”Det er nervepirrende at skulle pitche sin ide overfor et publikum, der består af rådgivere, investorer og iværksættere, men det er til gengæld også fantastisk at kunne være et sted, hvor der er folk, der er oprigtigt interesserede og som kan give input og udveksle erfaringer, som man ellers kun kan købe sig til for en meget høj pris”.

Det perfekte pitchInvestors 4

Bare fordi man brænder for sin idé, betyder det ikke, at man kan lave et godt pitch. For at lege med de store spillere, skal man ikke kun vise, at man brænder for sin idé,men man skal også kunne formidle denne. Sådan lød det fra Povl Henningsen ekspert i strategisk kommunikation, som gav gode råd til, hvordan iværksætterne skal vække ilden hos lytterne:

”Der er i dag 60 personer med 60 forskellige grunde til at være her. Alle investorer lægger vægt på forskellige ting ved et pitch. Derfor findes der ikke en opskrift på det perfekte pitch, startede Povl Henningsen og fortsatte; men fælles for alle iværksættere, der er mødt op i dag er, at I brænder for det, I laver. Og den ildebrand og viden som iværksætterne også besidder kombineret med evnen til at formidle – det er det, der gør forskellen. Og evnen til at formidle, den kan man træne.”

Få 10 gode råd til et godt pitch

Her kan man opdage nye muligheder

Hvordan er det så at sidde på den anden side af bordet – at være den, der ikke skal fremlægge sin idé, men vurdere og scoute de nye talenter – hvorfor kommer investorer og rådgivere og deltager i VitusBering Investors Open?

”Som investor er vi altid på jagt efter nye muligheder. Derfor er Investors Open en god mulighed for os til at scoute nye iværksættere med gode projekter.”

Sådan lyder det enstemmigt fra de tre investorer vi fangede under frokosten; investeringschef ved SDTI Christian Bjerre Bojsen, Direktør for investorlink Peter Smedegaard og Morten Bitsch Janik Porteføljechef ved Borean Innovation A/S, som endvidere lagde tryk på de gode netværksmuligheder både for dem selv og iværksætterne et sådan event bringer.

Investors 1

Der er ingen tvivl – 1) vi bliver aldrig trætte af at høre passionerede mennesker pitche 2) der er behov for et sted hvor iværksættere og investorer mødes 3) VitusBering Investors Open bliver også holdt næste år.

Stor tak til dem, der gør det muligt at stable VitusBering Investors Open på benene;

Insero, Roesgaard & Partners, Advodan Horsens, alle iværksætterne og ikke mindst oplægsholderne Povl Henningsen fra Empower og Thomas Elmbæk Knudsen fra Innovayt.