SDTI_1Hvor andre holder sig tilbage

Syddansk Teknologisk Innovation investerer i forretningsideer, hvor andre holder sig tilbage

I starten af februar flyttede innovationsmiljøet Syddansk Teknologisk Innovation ind i Vitus Bering Innovation Park med sloganet; ”Har du idéen? – Har vi pengene!”. Ifølge direktør Bjarne Henning Jensen var innovationsparken det naturlige valg for virksomheden, der bl.a. investerer i iværksættere og innovative forretningsideer. Pulsen og den gode stemning var nogle af grundene bag.

Syddansk Teknologisk Innovation – også kaldet SDTI – er et af fire godkendte innovationsmiljøer i Danmark og forvalter bl.a. en del af Forsknings- og Innovationsstyrelsens investeringsmidler. SDTI investerer i innovative ideer, der befinder sig i opstartsfasen, og har særligt fokus på unge iværksættere og kommercialisérbare projekter fra universiteter og vidensinstitutioner. Placeringen ved siden af VIA var da også en af grundene til, at virksomheden valgte Vitus Bering Innovation Park:

Der er gode hoveder i parken, når der er placeret en uddannelsesinstitution lige ved siden af. Det giver ikke kun liv men også mulighed for at engagere de studerende – dem, der en dag bliver vores samarbejdspartnere, udtaler direktør Bjarne Henning Jensen om valget af Vitus Bering Innovation Park

SDTI_bjarne

SDTI investerer i danske videns- eller forskningsbaserede forretningskoncepter med et internationalt perspektiv og potentiale. I forhold til mange andre investorer på området, investerer SDTI i de tidligste og mest risikofyldte faser af et selskabs livscyklus. Årligt investerer de i ca. 15 helt nye selskaber. SDTI investerer bredt inden for både IKT, life science, cleantech, industri og teknik.

Et rart sted at komme
Ifølge Bjarne Henning Jensen var innovationsparken det naturlige valg for SDTI, dels fordi det er inden for forskning og innovation, at de har deres virke, men også fordi parken er et rart sted at komme:

Vi var selvfølgelig ude og kigge på andre steder, men der er en positiv stemning i Vitus Bering Innovation Park. Vi er kommet her i forbindelse med samarbejdet med Insero, og man vil gerne være her – der er en puls og energi på stedet, og det smitter jo også af på vores gæster.

SDTI_logo

SDTI samarbejder i øjeblikket med Insero omkring virksomhederne EmaZys Technologies og Brainreader – et samarbejde, som direktøren for SDTI håber, bliver udbygget, nu når de to virksomheder bliver naboer.

En kop kaffe bærer frugt
SDTI henvender sig til iværksættere, der har en teknologisk baseret ide eller et projekt, som kan danne basis for en forretning. Bjarne Henning Jensen håber da også, at deres indflytning i Vitus Bering Innovation Park vil skabe flere samarbejder:

Vi har da også tænkt os at bruge Vitus Bering Innovation Park til at markedsføre os over for de andre virksomheder, men det var ikke den væsentligst grund. Det er det, at parken giver anledning til at mødes over en kop kaffe, som vi tror, bærer frugt og giver nye samarbejdspartnere.

Og det har da også allerede båret frugt, at virksomheden er kommet til parken. Bjarne Henning Jensen har således allerede snakket med en medarbejder fra VIA om at samarbejde om at få unge iværksættere i gang og hjælpe dem med at komme rigtigt fra start. Ifølge Bjarne Henning Jensen er det netop sådanne projekter, de gerne vil være med i, dels fordi det er det område, de arbejder med, men også fordi SDTI på denne måde kommer i kontakt med de unge iværksættere, som kan blive fremtidige samarbejdspartnere.

Lokale fordele
Ud over risikovillig kapital hjælper SDTI iværksætterne hele vejen fra opstart til kommercialisering og tiltrækning af nye investorer. Dette sker ved i opstartsfasen at tilbyde rådgivning, bl.a. til udvikling af forretningsplanen, og derefter fungere som sparringspartnere, når de første kunder kommer – og dermed sikre, at alle de praktiske ting er på plads. Endelig har SDTI også netværksaktiviteter, så virksomhederne kan blive mere langsigtede og fx tiltrække nye investorer.

SDTI, der ejes af Teknologisk Institut, Fonden Syddanske Forskerparker og Science Ventures Denmark, arbejder som landsdækkende innovationsmiljø. Med hovedkontor i Odense og afdelinger i Taastrup og Sønderborg har de et lokalt kendskab til relevante samarbejdspartnere, som iværksættere i området omkring Horsens nu også kan nyde godt af.

Læs mere på SDTI hjemmeside og se om du har en god forretningsidé til Vitus Berings Innovation Parks nyeste beboer.