Studerende sætter fagligheden i spil

Science & Technology

Hvordan får vi unge til at skifte hakkekødet ud med soyabønner og hvordan gør vi dem mere bevidste om deres energiforbrug? Til Science and Technology Camp i Vitus Bering Innovation Park gav 214 HTX og STX studerende fra hele Danmark deres bud på netop den udfordring. Campen blev afholdt i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival.

Onsdag d. 23. september var 214 HTX og STX studerende fra hele Danmark samlet til Science and Technology Camp i Vitus Bering Innovation Park i Horsens. Her kom de med løsningsforslag til udfordringer inden for fødevare og energi – ud fra det overordnede tema bæredygtighed.

”Eleverne skal komme med konkrete løsningsforslag til reelle udfordringer inden for bæredygtighed. Vi har inviteret to virksomheder, Best Green og SOY4YOU, som hver især har stillet en konkret udfordring, de gerne vil have input og løsningsforslag til”, forklarer Katrine Læssøe Mikkelsen, som er projektleder ved Insero Science Academy, der er vært for campen.

Campen afholdes i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, Vitus Bering Innovation Park, Insero Science Academy, VIA University College og Dansk Industri, og er en del af den landsdækkende festival – Dansk Naturvidenskabsfestival.

Løsningsforslag til konkrete udfordringer

Ud fra det overordnede tema bæredygtighed, gav de mange studerende blandt andet deres bud på, hvordan unge mennesker kan blive mere bevidste om deres energiforbrug. Her havde Christian Hurley fra Rødkilde Gymnasium i Vejle og hans gruppe en spændende ide til et nyt produkt.Science & Technology 2

”Vi har valgt at fokusere på vandforbrug. Her er vores ide at udvikle en ny bruser, som via en sensor kan måle, hvor meget vand du bruger når du er i bad. På den måde bliver de unge mere bevidste om, hvor meget vand de egentlig forbruger i løbet af en almindelig uge”, forklarer Christian Hurley, som går i 3G.

Et andet sted havde virksomheden SOY4YOU stillet udfordringen, hvordan får vi unge mennesker til at skifte hakkekødet ud med det bæredygtige alternativ soyabønner? Det havde Thor Andersen fra Middelfart Gymnasium og hans gruppe et forslag til.

”Det handler om, at få produktet til at være synlig de steder, hvor de unge befinder sig. Vores forslag er en madbod på Roskilde Festival med smagsprøver og muligheder for at købe tilberedte soyabønner”, forklarer Thor Andersen, som går i 2G.

Innovation og entreprenørskab i naturvidenskaben

Formålet med Science and Technology Campen er, at gøre de studerende bevidste omkring vigtigheden af entreprenørskab og innovation når man arbejder med naturvidenskab.

”Vi vil gerne sætte fokus på vigtigheden af innovation og entreprenørskab inden for det naturvidenskabelige felt. Det er helt tydeligt at se, hvordan de studerendes faglige og personlige kompetencer bliver brugt på helt nye måder – det er forhåbentlig i sidste ende med til at skabe værdi for andre”, forklarer Katrine Læssøe Mikkelsen, som til dagligt faciliterer innovationsforløb på skoler og institutioner i Danmark.

”Det har været rigtig sjovt og meget anderledes i forhold til vores normale undervisning. Vi har skullet tænke langt mere kreativt og innovativt end vi normalt gør – det har været rigtig fedt”, slutter Thor Andersen.