Horsens sætter solidt aftryk

Danmarks største iværksætterforum, Iværk&Vækst, afholdes på FÆNGSLET i Horsens den 16. april. Her danner Horsens ikke blot rammen om den største iværksætterbegivenhed i Danmark, men sætter ligeledes et stort aftryk på messen gennem de mange lokale aktører, som blandt andet bidrager med nye forretningsudviklende tiltag.

Iværk&Vækst messen mødes iværksættere fra hele landet for at netværke, få feedback, sparre med ligesindede og ikke mindst dele viden. I den forbindelse er de Horsensianske aktører Vitus Bering Innovation Park, BusinessHorsens, Insero og VIA University College gået sammen om tiltaget, Rullende Innovation, der netop skal sikre, at virksomhederne går fra messen med forretningsudviklende værktøjer i rygsækken. Direktør af Vitus Bering Innovation Park, Ulla Sparre, fortæller her om samarbejdet:

Iværk&Vækst messen er en god anledning til at vise de potentitaler og muligheder, Horsens byder på. En af de særlige kendetegn for Horsens er, at vi formår at spille sammen og løfte i flok, hvilket det rullende laboratorium er et godt eksempel på. Her arbejder fire stærke spillere inden for virksomhedsudvikling sammen om at lave et tilbud på messen, der skal udfordre virksomheders innovationsevne – vi bidrager hver især med vores vinkel på iværksætteri og forretningsudvikling, hvilket gør at virksomhederne kan modtage ekspertviden inden for flere forskellige områder.

Mobil Lab1

Det mobile lab byder på indlæg fra de førende aktører, inspirationstaler fra iværksættere og workshoppen ”tre ryk frem”, hvor fem udvalgte virksomheder får mulighed for at deltage i 1½ times forretningsudviklingsworkshop i det mobile innovationslab. De udvalgte virksomheder matches med eksperter, som giver virksomhederne en hurtig men intens sparring på deres forretning samt evne til at være innovative.

Mobil Lab 1.1

Konceptet er inspireret af et længere forløb, som VIA University College, BusinessHorsens, Hedensted Erhverv og Insero sidste år tilbød virksomheder, der ønsker at udvikle sig og blive mere innovative.

Lokale aktører er stærkt repræsenteret   

Mange lokale aktører spiller en rolle på messen. De to lokale virksomheder – Sunwell fra Hedensted og ReMoni fra Østbirk – er blandt de nominerede til Business Region Aarhus Iværksætterprisen, som kårer Østjyllands bedste iværksættere. De to virksomheder er derfor med i kampen om hovedgevinsten, som er et mentorforløb med en af dommerne og 15.000 kr. fra Nordea.

I dommerpanelet sidder lokale Michael Mortensen fra Casa A/S, som skal være med til at udvælge vinderen af iværksætterprisen. Ligeledes ser man en stor skare af lokale personaer, såsom borgmester Peter Sørensen, direktør i Horsens & Friends Frank Panduro, direktør i Superego Anders Juel m.fl., som skal inspirere de besøgende med egne iværksætterhistorier.

Insero er hovedsponsor og partner ved Iværk&Vækst og Horsens Kommune er partner.

Se programmet for Rullende Innovation