Menu

Facebook LinkedIn Youtube

Hjælp! Hvordan skaffer jeg kapital?

Kapitalfremskaffelse er ofte en udfordring for iværksættere og nystartede virksomheder, hvis man vil udleve sin virksomheds fulde potentiale. Vi giver derfor her en række anbefalinger til, hvordan du kan skaffe kapital til din virksomhed -hentet fra vores morgenmøde den  16. marts. 

Investering 2
På morgenmødet ‘Vejen til Investorkapital’ havde vi samlet tre stærke aktører: Søren Munk, Investeringschef hos Insero, Jeneatte Sørensen fra SuperJam og Lars Svane CEO hos Ocumove, der på hver sin måde arbejder med investorkapital. Mangel på kapital er én af hovedårsagerne til at startups drejer nøglen om. Derfor er der ofte behov for at søge viden og sparring omkring netop dette.

Vi har her samlet deres anbefalinger til, hvordan du kan søge kapital,investor 3 hvordan du fanger investorens interesse og hvordan du kan bibeholde investorens interesse efter at du har modtaget kapital.

Desuden kan du hente dokumentet Fundraising for startups, som giver dig et indblik i, hvordan du finder den rette investorer og hvordan du bedst skaffer venturekapital.

 

7 klare anbefalinger

Anbefaling 1:

Investorer hader unødvendige risici, de vil hellere investere i noget, som de ved, er afprøvet. Prøv derfor din idé af på markedet, før du udvikler selve produktet.

Anbefaling 2:

Der er 2 ting man kan gøre, når man skal indhente kapital: 1) Vurdér hvad det er for en investortype, der passer til din virksomhed og gå målrettet efter de investorer. 2) Forvent at du skal opgive dit faste job. Investorer forventer at du går all in.

Anbefaling 3:

Undersøg hvilke kriterier investorerne har for at foretage investeringer. Matcher du disse?

Anbefaling 4:investor 2

Lav et godt pitch. Brug ikke penge på at hyre andre til at lave pitchet for dig. Investorerne vil hellere høre dig, fordi det er dig, der brænder for ideen. Pitchetskal være velforberedt, men bliver det for mekanisk og ‘smooth’ virker det kunstigt.

Her er gode 10 råd til et godt pitch

Anbefaling 5:

Værdisæt din virksomhed realistisk. Du skal kunne argumentere for, hvorfor du har værdisat den, som du har. Her anbefaler Søren Munk fra Insero,  at du bruger ”Høkermetoden” .

Anbefaling 6:

Virksomheder og personer investerer igennem crowdfunding, fordi de vil realisere sig selv. De vil være aktive medskabere og brand ambassadører. Derfor er kommunikation før, under og efter du har modtaget crowdfunding vigtig, så investorerne hele tiden føler sig som en del af processen.

Anbefaling 7:

Læg en kommunikationsplan for, hvad der skal ske efter du har modtaget funding. Skal vi sende takkekort til investorerne? Hvordan kommunikerer vi fremgangen og udviklingen i virksomheden? Hvordan kan vi løbende holde investorerne opdaterede  og engagerede?

Har du behov for hjælp til ansøgningsprocessen? Bering StartUp tilbyder rådgivning og business coaching. Brug også gerne den lokale erhvervsservice – her i Horsens: Business Horsens. Du kan også få en oversigt over 5 fonde, du kan søge som nyopstartet virksomhed.

Temamøderne er en del af InkubatorMidt projektet, støttet af Region Midt og EU

Region Midt logoEU-logo_DK_Soc-fv-jpg

Nyheder

Læs alle nyhederne ›

Kalender

Se alle events ›