Guldkorn fra Silicon Valley

Hvorfor valfarter iværksættere fra hele verden til Silicon Valley? Hvad adskiller iværksætterkulturen i Silicon Valley fra iværksætteri i Danmark og hvad kan man lære af deres måde at udvikle og drive forretning på? Bare rolig – du behøver ikke at rejse helt til San Fransisco får at finde svarene, vi giver dig dem her! 

Talking Ninja, som til daglig er en del af inkubatormiljøet i Bering StartUp, deltog for nyligt i det berømte acceleratorprogram Black Box i Silicon Valley. Blackbox holder årligt to programmer, der er åbne for iværksættere fra hele verden, og med hjælp fra Bering StartUp blev Darius Moravciks i sommers udtaget til være med i programmet. Undervejs fik han besøg af Henrik Mark Henriksen, business coach i Bering StartUp. Den 21. september, 2016, delte de de deres erfaringer og guldkorn fra Silicon Valley med os til temamødet ‘Iværksætter i Silicon Valley.

Problem + løsning = succes!

“The Valley is a whole different world, and you learn so much. Since we came back from the Valley, we have changed our approach to business and basically started from scratch, ” lød det fra Darius, som fortæller, at man i Silicon Valley har en lidt anden tilgang til udvikling og forretning. Det forklarer Darius mere om her:

To håndtryk fra Mark Zuckerberg

“Jeg burde ikke sige det her men…” I Silicon Valley er man ikke bange for at dele sine ideer, erfaringer og gode råd og der er ikke den samme frygt for at andre ‘stjæler’ dine ideer, som man oplever herhjemme. Man tror på, at en ide ikke er noget værd med mindre man gør noget ved den. Det betyder også, at der er en helt anden åbenhed, som gør, at man kan sidde og snakke med en topleder eller ja – give hånd til Arielle Zuckerberg.

5 vigtige fra 5 store

Undervejs i Blackbox programmet mødte Darius en række inspirerende og succesfulde mennesker, som coachede, underviste og delte erfaringer med deltagerne i programmet. Her er fem af de guldkorn Darius tog med sig tilbage fra The Valley. I videoen nedenunder, kan du se forklaringen bag.

– The Biggest mistake you can make is to think that startup is a small version of a normal business – Fadi Bishara, founder of Blackbox

– Use materials that move at the speed of thought – Tom Chi, Google X

– Best VCs in the valley expects a 1000x return – Ben Narasin, Partner at Canvas Ventures

– When I invest, I’m looking for five things. Team, team, team, market and idea – Josh, founder at Jackson Square Ventures.

– Tell me what you do in 7 words – Bill the Pitch Doctor

Hvordan kan jeg komme til Silicon Valley?

Talking Ninja er en del af inkubatormiljøet i Bering StartUp, og det er også igennem Bering StartUp at kontakten til Black Box i Silicon Valley blev etableret. Blackbox holder årligt to programmer, der er åbne for iværksættere fra hele verden.

Ønsker du at blive en del af Bering StartUp og få muligheden for at deltage i lignende forløb? Send en mail eller ring på: +45 28 10 11 80 og få en uforpligtende snak. 

Familien Hede- Nielsens Fond, Venture City Horsens, Vitus Bering Innovation Park og Insero bidrog financielt til at Talking Ninja kunne deltage i Blackbox.