Future Flight fløj ind i fremtiden

Efter en energisk dag med kick off af Horsens kommunes nye satsning Grøn Vækst, fløj de fremmødte i Vitus Bering Innovation Park fredag den 13. november direkte ind i fremtiden med Future Flight Seminar, som satte fokus på fremtidens grønne tendenser og hvordan virksomheder kan blive en del af fremtiden og ikke fortiden.  

Future Flight 1

Future Flight Seminar satte denne gang fokus på fremtidens (grønne) tendenser, og hvordan man som virksomhed kan være med til at drive udviklingen frem for at forholde sig passivt til de nye tendenser og virksomhedsmodeller, der bryder frem. I den anledning havde Vitus Bering Innovation Park inviteret Carsten Lassen fra tænketanken BIG FUTURE til at fortælle, hvordan vi som aktører i erhvervslivet bedst muligt kan forberede os på fremtiden.

Direktør af Vitus Bering Innovation Park, Ulla Sparre, satte gang i seminaret med et spændende oplæg om fremtidens tendenser – her blev de nyeste tendenser inden for deleøkonomi, transport, sundhed og transport, BIG DATA og meget mere vendt med en dertilhørende diskussion om hvilken betydning de ville få for virksomhederne.

”Vi skal omfavne og tænke de mange trends ind i vores forretningsmodeller – i stedet for at frygte fremtidens udvikling, skal vi gøre den til en del af vores forretning og hele tiden forholde forretningsmodellerne til det der sker omkring os – det er vigtigt,”  lød det bl.a. fra Ulla Sparre.

Nøglen til fremtidens vækst

De deltagende blev fastholdt i fremtidsperspektivet da Carsten Lassen fra BIG FUTURE 2025 fortalte om de fund tænketanken netop har gjort i et omfattende vissionsstudie.

Future Flight Seminar 2

BIG FUTURE 2025 kommer med anbefalinger og indsigter fra danske top-ledere, som kan være nøglen til fremtidens vækst. Derfor spidsede de mange fremmødte ørerne, da Carsten Lassen delte den viden, studiet har givet.

Her gav Carsten Lassen 5 konkrete anbefalinger til hvordan man, som erhvervsdrivende, kan sikre vækst i fremtiden?

  • Forstå din virksomheds værdiskabelse og bevæg dig så op ad værdikæden
  • Invester og innover i dine kunders værdiskabelse. Lær dine kunder og deres behov at kende.
  • Skab mere med mindre i alt hvad du gør – det er holdbart.
  • Produktiviteten skal forbedres nu.
  • Sharing – del viden, gentænk ejerskabet og åbn døren. Vi skal væk fra at tænke enkelte komponenter til at skabe løsninger sammen. Del dine patenter,  skab partnerskaber og vær åben.

Du kan læse meget mere om anbefalingerne og de øvrige fund i BIG FUTUREs vækstrapport her.

Efter en masse gode spørgsmål fra publikum rundede Ulla Sparre af med en teaser til næste års Future Flight Seminar, som bliver afholdt i foråret 2016 – følg med på Vitus Bering Innovation Parks Facebook for at få opdateringer om det næste spændende seminar.

Future Flight Seminar blev afsluttet med en fredagsbar, hvor diskussionerne fortsatte over en lille kold én.