Forbered dig på fremtiden!

Flyt dig eller fremtiden kommer efter dig! Sådan lød titlen på det inspirerende foredrag af Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker og partner i Future Navigator, der underholdt lærere fra hele Danmark til lærerkonferencen ”Naturfagene ud af boksen”, som fandt sted i Vitus Bering Innovation Park.

Skare 1

Endnu engang bød Insero Science Academy velkommen til lærere fra hele landet til to dage med inspirationsoplæg og workshops, der skulle sætte overvejelserne i gang omkring fremtidens læring. I den forbindelse holdte Anne Skare Nielsen et tankevækkende foredrag om, hvordan undervisere kan forberede sig selv og den unge generation på fremtiden.

Budskabet fra Anne Skare Nielsen var klart: I et samfund, hvor forandring er konstant, er det vigtigt, at vi løbende dygtigegør os selv og forbereder os på fremtiden, hvilket hun uddyber her:

Hvis vi forbereder os på de forandringer, der uden tvivl vil ske i vores samfund, så vil vi være bedre klædt på til fremtiden, end hvis vi læner os op af fortiden. Vi skal se fremad og forberede os på de uundgåelige forandringer, der venter os.

I det hele taget fokuserede Anne Ankersen på, at vi skal blive dygtigere til at tænke innovativt og tænker over de mange forandringer, der potentielt mødes os i fremtiden. Hvem ved? Snart bliver supermarkederne måske nedlagt, postbude bliver overflødige, pension bliver annulleret osv.

Man ser hele tiden nye trends, som man ikke kan gøre noget ved. Trends såsom digitalisering, forlænget levetid og snart automatiseringen. Det er trends, man kan forudse, og som man kan forberede sig på. I stedet for at protestere overfor forandringerne skal man tage imod dem og indordne sig efter dem, fortæller Anne Skare Nielsen og fortsætter: Vi skal ikke spørge vores børn, hvad de vil være når de bliver store, fordi hvem ved hvad man overhovedet kan blive? Ved vi selv, hvad vi laver om 10 år?

En af værktøjerne, som Anne Anker Nielsen videregiver til de mange opmærksomme lyttere er, at man skal træne sin hjerne til at tænke nye tanker og tænke anderledes. Hvis man hver dag bruger 10 minutter på at tænke over, hvordan verden kan se ud om 10 år, eller hvilke trends, der kunne være de næste, så er man ifølge Anne Anker Nielsen allerede et godt skridt på vej mod fremtiden.