fokuspåfrem1Fokus på fremtidens energiformer

Der var mange støttemidler samlet på ét sted, da Insero onsdag d. 22. januar var vært ved en konference om finansiering af nye energiteknologier i Horsens. Kapitalstærke fonde som EUDP, Markedsmodningsfonden, Vækstfonden og Grøn Omstillingsfond var mødt op for at fortælle om de mange finansieringsmuligheder, der er inden for området.

Der var flot fremmøde i Vitus Bering Innovation Park i Horsens, da Insero og Offshoreenergy,dk inviterede til årets første konference om finansiering af nye energiteknologier. 125 deltagere var mødt op for at høre om mulighederne for at få støtte, netværke med branchefolk og rådgivningsfirmaer samt møde indflydelsesrige personer i de store fonde.

Med et arrangement som dette håber vi at sprede kendskabet til EUDP og de mange muligheder, der er for at få støtte. Og så er det jo dejligt, at vi også stadig kan få nye kontakter, udtaler Nicolai Zarganis, Sekretariatschef i EUDP.

fokuspåfrem2fokuspåfrem3

Vigtige informationer og værdifuldt netværk

Ud over informationer om de fire fonde – EUDP, Markedsmodningsfonden, Vækstfonden og Grøn Omstillingsfond – var der også oplæg fra en tidligere ansøger hos EUDP i form af Bladena, der leverer knowhow og konkrete patentløsninger til vindmølleindustrien. Find Mølholt Jensen, der repræsenterede Bladena, lagde især vægt på at give de mange fremmødte iværksættere gode råd til at søge støtte fra de forskellige fonde og ikke lade de mange krav være en hindring.

Det er vigtigt at se ansøgningsprocessen som noget, der forbedrer forretningsideen. Og så er det også af stor betydning, at man får et rigtig godt netværk af partnere – så er pengene sådan set sekundære, udtaler Find, der desuden tilføjede, at uden EUDP ville Bladena slet ikke ’flyve’.

Efter dagens program var der mulighed for at få individuelle konsultationer med EUDP samt rådgivning fra Insero og Offshoreenergy.dk, der assisterer virksomheder og iværksættere med at søge projekter og varetage projektstyring. Noget som Find Mølholt Jensen er stor fortaler for at benytte sig af:

Det er en god ide at få professionel hjælp allerede fra starten, så man har en erfaren partner til forhandlinger og kommercialiseringen, lød det som et godt råd til iværksætterne.

Sikre den grønne omstilling

Målet med den årlige konference er at sætte fokus på, hvordan danske virksomheder kan blive endnu bedre rustet til at udvikle og afsætte grønne løsninger. Konferencen skal desuden skabe overblik over de mange støttemuligheder og dermed sikre, at ansøgninger ender hos det rigtige støtteprogram allerede første gang.

I Danmark er vi førende inden for energiteknologier, og det skal vi gerne blive ved med at være. Derfor er det vigtigt at have arrangementer som disse, så vi sikrer, at iværksætteren og ’den gode idé’ får en sund start. Det er med til at sikre den grønne omstilling, og samtidig skabes der vækst og flere arbejdspladser i Danmark – og det er noget vi gerne vil være en del af, udtaler Sune Thorvildsen fra DI Energi.

Konferencen i Horsens var en ud af to konferencer, der afholdes i januar – anden konference afholdes i København fredag d. 24. januar, hvor DI Energi og EUDP er værter.

Artiklen er fra Insero Business Services.