FNs Verdensmål

Hvad har direktøren Mads Nipper, atletikstjernen Rikke Rønholt og kokken Claus Meyer til fælles? De er alle meget optaget af at skabe en mere bæredygtig fremtid. I løbet af foråret kan du møde dem alle, når VIA gennem en række forelæsninger sætter fokus på FN’s Verdensmål. 

En af Danmarks mest erfarne og indflydelsesrige medieledere, Erik Rasmussen, vil gennem tre forelæsninger sætte fokus på verdensmålene og deres betydning for os som individer og for vores fremtid som samfund. Med sig har han tre forskellige personer, som på hver deres måde har gjort det bæredygtige arbejde til en helt central del af deres virke:

Rikke Rønholt
Atletikstjernen Rikke Rønholt er mest kendt som en talentfuld atletikudøver i disciplinen hæ​kkeløb, hvor hun har flere europa- og verdensmesterskaber på CV’et. De senere år har hun som direktør og medstifter af den internationale turnering Global Goals Worldcup brugt sporten til at sætte fokus på FN’s Verdensmål ved at skabe et nyt aktivistisk fodboldverdensmesterskab for kvindehold.

Du kan møde Rikke Rønholt til den første forelæsning den 6. marts 2019 kl. 14.30-16.00 på VIAs Campus Aarhus C i det store auditorium. Tilmeld dig her​.

Claus Meyer
Kokken Claus Meyer er både kendt som manden bag flere succesfulde madkoncepter under eget navn og som medgrundlægger af gourmetrestauranten Noma, der flere gange er kåret som verdens bedste. I mere end 30 år har han gennem forsknings-, rådgivnings- og formidlingsaktiviteter brugt maden som afsæt til at skabe en mere bæredygtig verden – og en stribe succesfulde virksomhedsprojekter.

Du kan møde Claus Meyer til den anden forelæsning den 27. marts 2019 kl. 14.30-16.00 på VIAs Campus Aarhus C i det store auditorium. Tilmeld dig her​.

Mads Nipper
Som CEO for Grundfos og som en af de mest kendte og aktive danske erhvervspersoner har Mads Nipper gjort det til sin egen og Grundfos’ mission at arbejde med at indfri flere af FN’s Verdensmål. Et arbejde som blandt andet har bragt ham til New York, hvor han har talt for FN’s delegerede – og som nu bringer ham til VIA, hvor han vil give os alle et indblik i erhvervslivets arbejde med verdensmålene.

Du kan møde Mads Nipper til den tredje forelæsning den 24. april 2019 kl. 14.30-16.00 på VIAs Campus Aarhus N i det store auditorium. Tilmeld dig her​.

Se hvordan VIA arbejder med bæredygtighed og FN’s verdensmål her.

Ønsker du at ​vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Trine Nielsen, der træffes her i Vitus Bering Innovation Park på 3. sal
VIA Sustainable Platform
E: trni@via.dk
T: +45 87 55 44 13

​​​​