Rejsen mod virksomheden

Interview med ejer af DataWise Claus Kirkegaard Clausen

Efter flere år i branchen, og flere overvejelser angående navn på virksomheden, skete der nogle store skift for Claus i efteråret 2013. Flere ansatte, og nye tiltag krævede et nyt navn; DataWise så dagens lys og nu er virksomheden blevet et helt hold af konsulenter, klar på flere udfordringer.

Datawise kreativt møde

Kreativt møde på gangene i Vitus Bering Innovation Park med DataWise Teamet.

DataWise er en konsulent virksomhed indenfor Business Intelligence og Data warehousing. Deres fokus er blandt andet på virksomheder, der sælger og køber energi.

“Der er sket et skift i omgivelserne, og vi mærker nu en kæmpe efterspørgsel på vores ydelser,” fortæller Claus og fortsætter: ”Vi har egentlig startet ud med at forsøge at lave mindre og billigere løsninger, der var målrettet mindre virksomheder. Styrken ved dette er, at vores løsninger derved bliver meget mere fleksible. Det sjove er så bare, at de fleste af vores kunder faktisk er kæmpe store!”

Her nævnes bl.a. Falck, som DataWise har et stort projekt kørende sammen med. Samarbejdet har kørt over en periode på fem år, og der udvikles stadig på projektet. Især den lange tidsramme er typisk for DataWise:

”Vi kører normalt projekter på omkring et år sammen med vores kunder, det giver større forståelse og bedre løsninger,” forklarer Claus.

Som efterspørgslen er steget, har Claus været nødt til at udvide med flere medarbejdere. Fra at være en enkeltmands virksomhed, er de nu fem ansatte; 3 fuldtid (inkl. Claus) og 2 studerende, der arbejder deltid. En stor ændring for Claus har også været, at han har fået marketings ansvarlige:

”De fortæller mig om, hvordan jeg skal huske at brande og markedsføre mig selv, sådan at andre også ved at DataWise eksisterer og hvad vi kan!”

I forhold til marketings folk var det en stor beslutning, om det skulle være en ansat, der tog sig af arbejdsopgaverne, eller om det skulle være en ekstern virksomhed, der hjalp Claus. Valget faldt dog på det første – og her blev netværket i huset en stor hjælp.

”Jeg har valgt at ansætte helt nyuddannede folk her fra VIA, da de er rigtig dygtige, samtidig med at jeg lidt kan være med til at forme dem. Desuden kommer de med helt friske tanker, når de er helt nyuddannede,” forklarer Claus. Da Claus skulle ansætte den første medarbejder var BusinessHorsens en stor hjælp; ”Jeg har virkelig fået meget og mange værktøjer ud af sparringen med dem! De har både hjulpet med at finde medarbejdere og med at få DataWise til at vækste. Det har været meget gavnligt at være medlem der.”

Både det faglige og sociale netværk, der er til stede i VBI Park har givet DataWise og Claus en masse gode og uundværlige ting.

”Bare en lille ting, som når man føler at man er lidt skør, fordi man tager på arbejde en lørdag aften, simpelthen fordi man ikke kan lade være! Lige der, er det meget rart, at møde andre, der også er på arbejde, fordi de heller ikke kan lade være! Så føler man sig mere som en del af noget, i stedet for at være ’ham den mærkelige’,” fortæller Claus smågrinene og uddyber; ”at man sidder en masse iværksættere i samme hus, giver et rigtig godt netværk og man har mulighed for rigtig meget sparring.”

Læs mere om DataWise her.