topgrafik_sub08En hjælpende hånd til erhvervslivet

Interview med sekretariatschef Jakob Rothborg

Danskerhvervsfremme (DEF) er interesseråd for landets erhvervsråd og kommunale erhvervsafdelinger.

DEF sørger for kompetenceudvikling til erhvervsråd og analyser, eksempelvis konjektur og kendskabsanalyser i nærområdet for medlemmer. Disse informationer og kvalifikationer hjælper så medlemmerne til videre at hjælpe iværksættere og virksomheder i deres lokalområde.

Ifølge Jakob er der tre hovedårsager til valget om at flytte ind i VBI Park:

1. Med indflytning i parken medfølger mange faciliteter, bl.a. mødelokaler, reception og gode kontorer.
2. Ved at bo i VBI park bor DEF tæt på iværksættere og deres kontorer, hvilket gør at DEF nemmere kan blive opmærksom på de udfordringer iværksættere står overfor.
3. Desuden var det vigtigt for DEF at have kontor tæt på et af deres medlemmer, for at gøre det nemmere med tæt sparring. I VBI Park er Business Horsens medlem hos DEF, og de nyder stor glæde af, at de begge er i huset.

VBI Park har levet op til forventningerne, der var inden man flyttede ind. Fokus er mest på virksomhederne, Business Horsens og de sociale aktiviteter. Der har ikke været brugt studerende endnu, men DEF er positive over for muligheden og Jacob overvejer at få en studentermedhjælper ind til forefaldende arbejde.

DEF er desuden meget positiv i forhold til de sociale aktiviteter, der bliver afholdt i huset. Jakob har endda også siddet i eventudvalget tidligere. Jakob uddyber:

Det er rart som en lille virksomhed nogle gange at føle sig som en del af en større forsamling.

I fremtiden håber Jakob at kunne udvide og ekspandere med flere ansatte på kontoret, så han også kan yde endnu bedre service til medlemmerne. Han fortæller desuden, at det ikke virker som om man er låst fast i VBI Park:

Det virker ret ligetil, at hvis man ønsker et større kontor, så forhører man sig blot hos Ulla (Direktør for VBI Park red.). Der er plads til vækst.

Læs mere om Danskerhvervsfremme her.