Elbiler kørte Insero Live Lab i gang

Trods den bidende kulde var der god stemning, da der Insero Live Lab holdt åbningsfest i landsbyen Stenderup lørdag d. 25. januar – omkring 200 personer var mødt op for at deltage i arrangementet, der blandt andet bød på elbils-karavane, champagne og klipning af den ’grønne snor’. Projektet blev officielt ’kørt’ i gang af en af de deltagende familier, som dermed indviede deres nye elbil.

elbilerkørte1Der var pyntet op med balloner, champagne, kransekage og en ’grøn snor’ til indvielsesceremonien, da beboere i Stenderup, deltagende familier, samarbejdspartnere, kommunalfolk, national og international presse samt andre interesserede ankom til den lokale SFO, hvor åbningsfesten blev afholdt.

Vi har arbejdet rigtig hårdt med projektet det sidste år – der er blevet ofret træer, hevet skorstene ned, lukket utætheder, gulve er blevet revet op, og mure er blevet flyttet. Tak til familierne! Uden Jer ville projektet ikke være blevet til noget, lød det i åbningstalen fra Mogens Vig Pedersen, adm. direktør i Insero.

Elbilerne, som familierne skal teste som en del af projektet, blev budt velkommen med en klapsalve, da de lydløst trillede ind på parkeringspladsen. Forud for den officielle start havde familierne i projektet allerede fået installeret varmepumper, solceller og måleudstyr til indeklima, så der blev virkelig set frem til at få elbilerne udleveret, og snakken gik lystigt om, hvilken elbil der netop var deres.

elbilerkørte2 elbilerkørte3

En fælles indsats i kampen for miljøet
Borgmesteren fra Hedensted Kommune, Kirsten Terkilsen, havde taget turen til Stenderup for at være med til den officielle åbning af Insero Live Lab. Inden hun indviede projektet roste hun beboerne for deres engagement:

I kampen for miljøet skal der gøres en indsats både på nationalt-, kommunalt- og lokalt plan. Det her er et lille skridt på vejen mod en grønne verden, og det er på grund af jeres engagement, at der her er lykkedes, sagde Borgemester Kirsten Terkilsen, inden hun sammen med Mogens Vig Pedersen og familien Bodholdt – en af de deltagende familier i projektet – klippede den ’grønne snor’.

I dag trykker vi på ON
Åbningsfesten markerer også den officielle start på projektet, hvor måling og udvikling begynder. De deltagende familier fik derfor en introduktion til den intelligente styring i deres hjem samt til den online webportal, der visualiserer af energiforbruget. Herefter kom øjeblikket endeligt, hvor familierne fik overrakt nøglerne til deres nye Nissan Leaf elbiler og den spændende første tur mod en grønnere hverdag kunne begynde.

Artiklen kommer fra Insero.