Hvilken platform skal jeg vælge?

Der er ingen tvivl om, at crowdfunding er populært og der bliver lanceret flere kampagner end nogensinde før. Før du bruger oceaner af tid på at starte en kampagne, bør du gøre dig nogle grundige overvejelser. Blandt andet hvilken type platform dit projekt passer til. Der er fire forskellige typer crowdfunding i Danmark – få et kort overblik her. 

Donations baseret

Denne type crowdfunding er primært målrettet velgørenhed og sociale ideer. Der er ikke noget finansielt afkast til dem, der donerer penge – til gengæld er der en høj ‘feel good factor’. Det er en fordel hvis dit projekt er relateret til velgørenhed.

Platform: Caremaker.dk, crowdfunders.dk

caremakers

Reward baseret

Fungerer som en form for forsalg af din virksomheds produkt. Bidragyderne modtager forskellige belønninger alt efter, hvor højt et beløb de bidrager med. Denne type finansiering er et godt alternativ til startups, som har en prototype og mangler finansiering til masseproduktion.

Platform: Booomerang.dk

Låne baseret

Virksomheden låner penge mod betaling af renter over en betalingsperiode, som aftales mellem iværksætter og bidragsyder. Det fungerer lidt ligesom en bank bortset fra, at der er mulighed for større afkast for långiveren.

Platforme: Lendino.dk, flexfunding.dk

Egenkapital eller aktiebaseret

På denne type platform investerer personerne i din virksomhed i bytte for  en del af virksomhedens omsætning eller ejerandele i virksomheden. I forhold til eksisterende investeringsformer kan crowdinvesting bedst sammenlignes med investering i unoterede aktier.