BLIV KLOGERE PÅ VIRKELIGHEDENS FORSKNING

Skal det gøre lidt ondt efter en operation? Hvor store kan vindmøllevinger egentlig blive, og hvordan kan vi udnytte jordens varme til at opvarme vores boliger? Til Forskningens Døgn den 23. april i Vitus Bering Innovation Park vil elleve forskere give svarene når de præsenterer deres resultater.forskningens døgn

Fra den 23.-25. april 2015 finder Forskningens Døgn sted med mere end 400 gratis foredrag og 200 gratis arrangementer fordelt over hele Danmark. Den landsdækkende festival bliver også fejret i Horsens, hvor Vitus Bering Innovation Park åbner dørene for alle, som er interesseret i at blive klogere på den lokale forskning inden for områderne sundhed, energi, teknologi & erhvervsudvikling og kultur & historie.

 “Forskningens Døgn er en unik mulighed til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning og innovation. Her kan de blive klogere gennem en lang række lokale forskere inden for flere forskellige områder og samtidig gå hjem med ny viden og inspiration,” forklarer Hans Jørn Hansen, uddannelseschef ved Insero, som er medarrangør af arrangementet.

I alt vil elleve forskere holde oplæg om alt lige fra varmepumper og virksomhedsledelse til e-læring og kunst. Hvert oplæg varer en time og besøgende har derfor mulighed for at høre tre forskellige oplæg i løbet af arrangementet, som foregår fra kl. 15:00 til 18:00 den 23. april på Chr. M. Østergaardsvej 4a.

Bliv inspireret af den nyeste viden
En af oplægsholderne er forskeren Mia Olesen, fra fertilitetsafdelingen på Regions Hospitalet i Horsens. Her forsøger hun at finde nye behandlingsformer til de 15% af alle danske par, som er infantile.

“Vi forsker i alt fra optimale hormoner, sædkvalitet, det bedste tidspunkt for at sætte ægget op osv. Mit fokus ligger på livmoren, hvor jeg ser på, hvordan man ved at lave små skrap kan skabe nye celler og forberede livmoren på at modtage ægget”, forklarer Mia Olesen, som holder sit oplæg fra kl. 16:00-17:00.

En anden af oplægsholderne er Diane Filip, som er erhvervs-ph.d. ved Insero. Hun forsker i, hvilke muligheder der er for virksomheder i at samarbejde med en forsker.

”Mange virksomheder har aldrig skænket vidensamarbejde en tanke, men de opdager, at det kan være meget givende. Forskerens viden kommer i spil og kan hjælpe med alt fra selve produktionen til den måde, der kommunikeres på i virksomheden. Vidensgenerering gør, at virksomheden i fremtiden i højere grad vil samarbejde med forskere om innovation og udvikling”, forklarer Diane Filip, som holder sit oplæg fra kl. 16:00-17:00.

Landsdækkende festival
Forskningens Døgn er en landsdækkende forskningsfestival, som er blevet afholdt hvert år siden 2005. I 2014 deltog mere end 70.000 danskere i festivalen, som på landsplan bød på 419 foredrag og over 238 arrangementer. Formålet er, at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Forskningens Døgn i Horsens arrangeres af Horsens Kommune, VIA University College, Vitus Bering Innovation Park, Uddannelse Horsens, Business Horsens, Horsens Vand og Insero.

Praktisk information
Forskningens Døgn i Horsens finder sted d. 23. april kl. 15:00-18:00 i Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaardsvej 4a. Tilmelding er ikke nødvendigt, interesserede skal blot møde op på dagen. En detaljeret oversigt over de enkelte oplæg kan findes på www.insero.com/forskningensdøgn.