Augmented Reality i prakis

Et nyt banebrydende projekt er i gang i parken, hvor studerende, VIA Engineering R&D og virksomheden Best Green arbejder med at anvende Microsoft HoloLens i praksis til servicering af varmepumper Augemented Reality VIA og Insero

Der var mere end fuldt hus, da projektet torsdag den 29. juni inviterede indenfor til demo og videndeling om Augmented Reality i praksis. Der blev prøvet HoloLens og stillet mange spørgsmål, da der blev mulighed for selv at teste servicering af en varmepumpe via Augmented Reality.  Projektet er enestående i Danmark og Microsoft viser stor interesse for projektet, hvor det pludseligt bliver meget reelt, hvad Augmented Reality kan anvendes til i praksis.

Stærkt udviklingssamarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv

I et udviklingsprojekt støttet af InnoBooster-ordningen udvikler Best Green i  samarbejde med VIA Engineering R&D  den ny teknik, som ved hjælp af Augmented Reality på Microsoft HoloLens brilleteknik enkelt og overskueligt visualiserer indviklede varmepumpesystemer. Forskergruppen fra VIA University College udvikler teknologien, mens Best Green leverer data fra varmepumpeanlæg og ekspertviden om varmepumperne. Formålet med projektet er, at undersøge om Augmented Reality kan bruges til at reducere serviceomkostninger og nedetid på anlæggene.

Visualisering af indviklede data

Den nye teknik gør det muligt at visualisere et varmepumpeanlæg ned på delkomponenter og få real-time data, om eksempelvis varmepumpens vekselstrømshastighed, temperatur og tryk. Derudover visualisere systemet konkrete guides til servicering af anlægget, som en servicetekniker kan bruge når et varmepumpeanlæg skal serviceres.

Microsoft HoloLens brillerne betjenes ved hjælp af stemmestyrede kommandoer eller ved finger-klikstyrede kommandoer. Læs mere om projektet her