Adgang til verden fra VIAs bibliotek

Adgang til verden fra VIAs bibliotek

For flere af beboerne i VitusBering er det måske stadig en velbevaret hemmelighed, men på VIA findes der et stort, offentligt fagbibliotek, der også kan bruges af parkens virksomheder. Biblioteket samarbejder med andre biblioteker, og det er både muligt at låne materialer samt bruge bibliotekets online-ressourcer.  

Som virksomhed eller medarbejder skal du først registreres som låner, og herefter har du adgang til alle bøger fra samtlige VIAs biblioteker landet over – helt gratis – og du kan bruge bibliotekets e-ressourcer i åbningstiden på biblioteket. Bøgerne kan du bestille fra din plads, og så er de klar til at blive hentet af dig, når du får en mail fra biblioteket.

Biblioteket fokuserer primært på faglitteratur inden for de fagområder og uddannelser, som findes på VIA i Horsens, og du kan bl.a. finde emner som bygge- og anlægsteknik, arkitektur, IT, projektledelse, organisationsteori, psykologi, maskinteknik, marketing, miljø og økonomi – og som sagt er det muligt at bestille bøger fra alle VIAs biblioteker, hvor endnu flere fagområder er repræsenteret.

På Campus Horsens har biblioteket blandt andet en kæmpe samling af Dansk Standard, hvor du kan finde informationer om standarder for en lang række produkter, krav til produktudvikling og meget mere. Biblioteket har desuden en medarbejder, som er ekspert i patenter og patentansøgninger.

Ud over bøger er der adgang til en lang række anerkendte databaser med både danske og internationale artikler og tidsskrifter, som alle kan bestilles eller tilgås på biblioteket – på den måde slipper du for selv at skulle betale abonnement. Bl.a. finder du en bred vifte af internationale baser med søgninger om markeder, landeprofiler og brancheoversigter, så hvis du som virksomhed vil ind på fx det kinesiske marked, kan du søge informationer om markedsvilkår og evt. konkurrenter på markedet.

Vi opfordrer derfor alle parkens beboere til at udnytte det store potentiale, biblioteket rummer.

Ulla Buch Nilson er en af de bibliotekarer, du kan møde på biblioteket